Puranji rezanci z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje rezance potresemo z mletim ingverjem, dodamo sojino omako in belo olje, dobro premešamo in pustimo marinirati (lahko tudi čez noč). Vso zelenjavo iz konzerv dobro odcedimo,...
Šparglji z jajcem
Glavne jedi - www.kulinarika.netŠparglje očistimo tako, da uporabimo samo mehke dele. Vsi oleseneli deli ne sodijo v omleto in jih raje uporabimo v kaki zelenjavni juhi - za okus. Kar surove lepo popečemo na žlički...
Gado gado z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.netZa omako na olju, na zmernem ognju, počasi pražimo sesekljano čebulo in drobno zrezan česen in pazimo, da ne porjavita, naj se samo zmehčata. Dodamo rakovo pasto in znova premešamo,...
Zapečeni tortelini
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTorteline skuhamo po navodilu. Preden voda zavre, ji dodamo žlico olivnega olja ter malo česna in vegete ali soli. Torteline odcedimo in zložimo v majhen pekač, najbolje lončen, prelijemo...
Pečena zelenjava po mediteransko
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce narežemo na rezine (ne lupimo) in močno posolimo, damo na cedilo in jih pustimo približno pol ure, da spustijo vodo (to zato, da kasneje ne vpijajo toliko olja). Vzamemo velik...
lazanja iz zelenjave (z mletim mesom, da dedci niso sitni)
Ostale jedi - napo.wordpress.comzdaj pa po vrsti: melancan nareži na pol (ali še manj) centimetrske rezine, ki jih na alufolijo položene vtakni pod žar v pečici (in nato enkrat obrni) … zeljnati glavi potrpežljivo...
Tortilje s piščancem in zelenjavo
V ponvi segrejemo približno eno jedilno žlico olivnega olja, nato v ponev damo na majhne koščke narezan piščančji file in ga popražimo, dokler ne izgubi rožnate barve. Nato dodamo nasekljano...
Zdrobovi kolački
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz treh beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjaka stepemo s 100 g sladkorja in ko je masa svetlejša in penasta, vmešamo sneg in vanilijevo aromo. Maslo zmehčamo. Pecilni prašek razmešamo...
Z zelenjavo polnjene bučke
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej bučke prerežemo po dolžini in jih izdolbemo ter posolimo, da odteče voda. Nato na olju popražimo čebulo, dodamo česen in na drobno narezano maso, ki smo jo izdolbli iz bučke....
Rižota s sipami, lignji, raki in šparglji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSipe in velike lignje očistimo in narežemo, rakce operemo (sam kozicam odstranim tipalke). Šparglje operemo, odstranimo olesenele dele in narežemo na 1 cm dolge koščke. Čebulo in česen...