Jelenov golaž
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo drobno sesekljamo, malo posolimo in pražimo, da se spusti. Dodamo meso in nekaj minut pražimo, nato dodamo papriko, krompirjevo moko, premešamo in dolijemo vodo ali jušno osnovo...
Divjačinski golaž
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso srnjadi narežemo na poljubno velike kose. Damo ga v skledo in naredimo marinado iz navedenih sestavin. Olja in kisa naj bo skupaj približno 1 dl. Rumen koren olupimo in ga narežemo...
Jelenov ragu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in prerežemo. Korenje operemo in narežemo na kolesca. Šampinjone operemo in narežemo. Jelenovo meso narežemo na kocke. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo meso....
Srnin golaž
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na poljubno velike kocke. Slanino narežemo na kockice, čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo, peteršiljevo korenino in zeleno narežemo na drobne kockice, gobe očistimo...
Golaž
marmelina.siKlasični goveji golaž je pri nas še bolj priljubljen, če mu dodamo korenje – to naredi jed še nekoliko bolj sladko, in ker v njej ni zgolj meso, imajo ta golaž rajši še zlasti otroci....
Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
Golaž po gabersko
Enolončnice - www.kulinarika.netJunečje stegno očistimo odvečne maščobe, ter narežemo na kocke. V posodi ga posolimo, popopramo in pokapamo z nekaj kapljicami kisa, dobro premešamo in pustimo stati pol ure. Nasekljamo...
Pečen divji zajec
Glavne jedi - www.kulinarika.netPri divjem zajcu je pomembno, kako ga razdelimo. Glave ponavadi ne uporabljamo. Vrat, prvi dve nogi (plečki), spodnji del reber in drobovino - pljučka ter srce (jetra zavržemo) - pripravimo...
Bernski kupčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMandlje zmeljemo, beljake stepemo in vse sestavine zmešamo. Z žličko (pomočeno v hladno vodo) delamo kupčke in jih polagamo na peki papir. Pečemo na 150 stopinj cca. 20 minut.
Golaž iz več vrst mesa
Na olju dobro prepražimo čebulo. Dodamo meso in mešamo, da zakrkne. Solimo, dodamo še lovor in pokrito dušimo. Ko je meso skoraj mehko, posujemo moko, dodamo še začimbe, paradižnikovo...