Segedin - poletni
Glavne jedi - www.kulinarika.netSveže (zeljnato glavo) zelje dan pred kuhanjem zrežemo po želji, prelijemo s kisom ter ga pokritega pustimo na toplem. Naslednji dan na olju prepražimo čebulo, ko lepo zarumeni, dodamo...
Segedin golaž po Mojčino
Na masti prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na kocke narezano meso. Ko se meso malo zapeče in zmehča, ga potresemo s papriko, dodamo paradižnikovo mezgo ter mleto kumino. Vse skupaj...
Segedin
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV lonec stresemo kislo zelje in ga zalijemo z vodo. Kuhamo ga približno 30 minut. Svinjsko meso zrežemo na kocke. V loncu segrejemo olje, ter na njem prepražimo meso. Dodamo sesekljano...
Božanski segedin
Glavne jedi - www.kulinarika.netSesekljamo čebulo na zelo drobno, sama jo zmeljem v multipraktiku. Popražimo jo na maščobi, med tem pa na majhne kockice narežemo meso in ga dodamo čebuli. Vse skupaj dušimo cca. 20...
Segedin golaž
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa olju zarumenimo grobo nasekljano čebulo, dodamo na za grižljaj velike kose narezan flam ter prerezana in na dva -tri prste dolžine nasekana rebrca. Solimo, malo popražimo, dodamo...
Segedin z repo in zeljem
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo in česen narežemo na majhne koščke ter ju prepražimo na olju. Dodamo na kocke narezano govedino, kot za golaž na primer ter pokrito dušimo cca. 10 minut. Nato dodamo žličko sladke...
segedin golaž II
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Meso narežemo na manjše kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava V posodi segrejemo olje, na katerem med mešanjem posteklenimo sesekljano čebulo. Prepraženi...
Golaž s kislim zeljem – segedin
Glavne jedi - www.kuhajmo.comNa olju prepražimo čebulo, nato na koščke narezano meso, solimo, dodamo lovorjev list, prilijemo zajemalko juhe ali vode ter dušimo, da voda izpari in se meso skoraj zmehča. Potresemo...
segedin golaž
Glavne jedi - www.gurman.eupriprava Svinjino narežemo na kocke. Panceto narežemo na kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo svinjsko mast, na kateri na hitro prepražimo narezana meso...
Segedin "po očkovo"
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porjavi, dodamo meso in ga na hitro podušimo, da zakrkne. Kislo zelje oplaknemo in dodamo k mesu. Dodamo lovorov list in brinovi jagodi in premešamo....