Piščanec bamboo s kus kusom in ananasom
Ostale jedi - www.kulinarika.netPripravimo kus kus po navodilih proizvajalca in ga odcedimo. Piščančje meso začinimo s soljo in poprom ter zrežemo na majhne kocke. V nekoliko višji ponvi na 2 žlicah olivnega olja...
Kuskus-zdravo pripravljen, z zelenjavo in piščancem
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa maščobi (četrt kocke kokosove masti) prepražimo čebulo. Ko porumeni, dodamo na kocke narezano začinjeno piščančje meso (torej po okusu začinimo meso s soljo oz. vegeto, poprom, kajenskim...
Piščanec v koščkih
Vzemite piščančja prsa. Prestavite kos mesa na rezalno desko. Odrežite maščobo, če vas moti. Meso narežite na 3 trakove (odvisno od velikosti kosa mesa, lahko tudi na več trakov). Vsak...
Kraljevski piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke natremo z začimbami in jih pustimo stati 10 minut. Medtem si pripravimo pršut in sir. Vklopimo pečico. Zrezke na hitro popečemo z obeh strani. Na zrezek naložimo rezine pršuta...
Otroško kosilo z jajčevcem
Za otroke - www.kulinarika.netJajčevec spečemo v mikrovalovni ali navadni pečici do mehkega. Kus kus prelijemo z vrelo vodo in počakamo, da nabrekne. Jajčevcu odstranimo kožo in vse skupaj zmešamo v mešalniku.
Rumeni piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa koščke narezanega piščanca na hitro opečemo na olju. Dodamo ananas in mandlje in še malo opečemo. Dodamo začimbe. Zalivamo s sokom iz kompota. Na koncu dodamo sladko smetano, prevremo...
Kitajski rezanci s piščancem in bučkami
Ostale jedi - www.kulinarika.netČebulo na drobno narežemo, prav tako na kocke narežemo bučko in piščanjči file. V vok damo pol čajne žličke 5 kitajskih začimb in jih pražimo kakšno minutko, nato dodamo olje, sesekljano...
Piščanec s paradižnikom
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančje meso narežemo na kocke (oziroma nekaj temu podobnega). Lahko delamo s fileji, lahko pa uporabimo tudi hrbtni del (v tem primeru meso izkoščiščimo). Meso omehčamo v mešanici...
Piščanec s pehtranom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso operemo, zbrišemo in narežemo na koščke lešnikove velikosti. Olupimo in narežemo čebulo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in malo pražimo. Zarumeneti ne sme. Posujemo jo...
Dušen piščanec
Glavne jedi - www.ringaraja.netMeso dobro operemo in zrežemo na majhne kocke. Damo v kozico, prilijemo vročo vodo, dodamo olje in (po potrebi) posolimo. Vse skupaj dušimo najmanj pol ure.