Špageti z zelenjavno omako in kislo smetano
Na olju zarumenimo čebulo in dodamo vso poljubno zelenjavo. Dodamo začimbe, zalijemo z vodo, še solimo. Ko je omaka kuhana, vanjo vmešamo še kislo smetano. Špagete pa skuhamo al dente...
gratinirani široki rezanci z jurčki
predpriprava V manjši posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Ognjevaren pekač namažemo z maslom. Jurčke očistimo in narežemo na nekoliko debelejše lističe. Paradižnik položimo...
Zapečen zajčji hrbet
Na olju zarumenimo čebulo in dodamo vso poljubno zelenjavo. Dodamo začimbe, zalijemo z vodo, še solimo. Ko je omaka kuhana, vanjo vmešamo še kislo smetano. Špagete pa skuhamo al dente...
Metuljčki z zelenjavno omako
Na olju prepražimo na drobne lističe narezano čebulo, por, papriko, bučke in česen, da zadiši. Zalijemo z vodo in kuhamo toliko, da je zelenjava še »al dente«.Začinimo,...
Gratinirane testenine z zelenjavno omako
Glavne jedi - www.kulinarika.netNaprej se lotimo priprave omake. Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo ostalo zelenjavo in malo popražimo, začinimo s timijanom, soljo, poprom, baziliko, dodamo malo žlico gorčice...
Makaroni z bučkami in jajčevci
Na olju prepražimo šalotko ter dodamo na kocke narezane bučke in jajčevec. Pustimo, da se zelenjava duši 10 minut. Začinimo in solimo ter zalijemo s paradižnikovo mezgo. Izberemo poljubne...
Špageti z zelenjavno omako
Špagete skuhamo po navodilih, količino pa prilagodimo številu jedcev. Na segreto olivno olje vsujemo na drobne kolobarje zrezan por, ga malo prepražimo in dodamo sesekljan česen, da...
Omaka iz ouranovega mesa s širokimi rezanci
Puranje zrezke nareži na enakomerne kocke in jih zlato rjavo popraži na čebuli. Dodaj zelenjavo in vse skupaj duši 10 min. Zalij s vodo.Tik pred koncem, dodaj kocko mehkega sira in...
dvakrat rdeča rižota z jagnječjimi ledvicami (ali brez)
Testenine - napo.wordpress.comza dvojno rdečo rižoto z jagenjčkovimi ledvicami chef potrebuje:
Jajčni valoviti rezanci z zelenjavno omako
Valovite rezance po navodilih na embalaži skuhamo "al dente", jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.Na maslu posteklenimo na rezance narezan pršut in sesekljano čebulo.Dodamo...