Jabolčna pita
Sladice in peciva - www.kuhajmo.comV skledo damo moko, presejan pecilni prašek in margarino ter napravimo kašico (z rokami). Dodamo sladkor, naribano limonino lupino, jajci in kislo smetano ter z roko umesimo testo....
Pita iz kozjega sira in zelenjave
Ostale jedi - www.ringaraja.netNaredimo krhko testo, ga razvaljamo in razporedimo v namaščene modele za pite. Pripravimo lahko male porcijske pite ali pa spečemo večjo in jo narežemo na porcije. Bučke očistimo, jih...
Češpljeva pita
Iz sestavin za testo zamesimo gladko testo in ga z rokami enakomerno razvlečemo na pomaščenem, velikem pekaču (40 x 30 cm). Skuto, kislo smetano, sadni jogurt in med zmešamo v gladko...
Gobova pita
Najprej naredimo testo. Maslo, moko in vodo zmešamo v gladko maso. Porazdelimo po pekaču za pito in damo v hladilnik za 30 minut, oziroma v zamrzovalnik za 5 minut. Nato prebodemo testo...
Čokoslastna pita
Sladice in peciva - www.presno.siVse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Dateljne in agavin sirup mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso, vmešamo še ostale sestavine. Osnovo oblikujemo v pito premera 20 cm. Po...
Pijana pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca in sladkor zmešamo da naraste, dodamo toplo vodo, nato pa še moko, čokolado in pecilni prašek. Pečemo na 200 stopinjah in med tem na mleku skuhamo puding z Gustinom. Pecivo še...
Pita sirnica
Ostale jedi - www.kulinarika.netZamešamo sestavine za testo in ga dolgo gnetemo, da postane gladko in mehko (dobrih 10 minut). Razdelimo ga na 5 ali več kroglic in vsako zvaljamo v krog približno 10 - 15 cm. Pomešamo...
Pita zelenica
Glavne jedi - www.kulinarika.netIz zgoraj naštetih sestavin pripravi gladko testo, ki se ne oprijemlje rok. Testo naj bo mehko. Oblikuj ga v hlebček, ki ga premažeš z oljem, pusti pokritega počivati vsaj pol ure na...
Porova pita
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej naredimo testo. Mehko moko presejemo v posodo (ali direktno na desko), v jamico damo olje in med mešanjem (jaz najprej mešam z metlicami za testo in nato mesim) dodajamo mlačno,...