Tržaška omaka
Česen in peteršilj drobno sesekljamo, prilijemo oljčno olje in pustimo stati vsaj pol ure pred serviranjem.
Postrv po tržaško
Očiščene postrvi operemo, osušimo in notranjost dobro posolimo. V ponev damo olje in ga segrejemo. Nato v ponev damo postrvi in jih na vsaki strani pečemo 10 minut. Tržaška omaka Česen...
Tržaška potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRozine in kandirano sadje namočimo v rumu, ki ga zmešamo z malo vode (po občutku, dokler se ne vpije vse). Jajce, maslo in ves sladkor zmešamo skupaj. Vse to potem zmešamo skupaj in...
Solata za lačne
Solate - www.kulinarika.netKitajsko zelje operemo in narežemo liste na tanke rezance. Korenje olupimo in nastrgamo kot repo. Fižol zmešamo z bučnim oljem in balzamičnim kisom, da se malo vpije. Solato posolimo,...
Gobe po tržaško
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobe očistimo in zrežemo na lističe. Na olju rahlo zarumenimo sesekljano čebulo in dodamo gobe. Solimo, popramo in dušimo. Na koncu primešamo peteršilj in zeleno. Dušimo tako dolgo,...
Koromač po tržaško
Glavne jedi - www.kulinarika.netKoromač kuhamo v ekonom loncu približno 15 minut. Na olju pražimo sesekljan peteršilj s česnom in na kolobarčke narezan koromač, dodamo sol in poper. Tik pred koncem pa še žlico drobtin.
Tržaški piškoti
Iz sestavin za testo ugnetemo testo in ga zavitega v folijo damo za vsaj eno uro v hladilnik. Testo razvaljamo na cca. 5 mm debelo (da je enakomerno zvaljano, si pomagamo z lesenimi...
Jajčevci v tržaški omaki
Neolupljen jajčevec narežemo na kolobarje (ne smejo biti predebeli, ne pretanki) in jih posolimo in pustimo, da izpustijo vodo (približno 2 ali 3 ure v hladilniku). Med tem časom lahko...
bučke po tržaško
prepriprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Bučke očistimo, podolžno razpolovimo in posolimo. priprava Pečico segrejemo na 200 °C Paradižnike za...
Ribe na tržaški način
Ribe in morske jedi - www.ringaraja.netRibe očistite, na hitro poplaknete pod sladko tekočo vodo,posolite, pomokajte.Vrzite ribe na vroče olje specite.Spečene položite na krožnik.V olje v ponvi dodajte na grobo nasekljan...