Špageti karbonara
Karbonaro imajo na menijih skoraj povsod. Ko človek pobliže vidi in morebiti okusi produkte, pa so mnenja mešana. Seveda lahko vsak naredi svojo različico, a osnovna ostaja le ena....
Omaka karbonara za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju v kozici popečemo slanino, zalijemo z vinom, dodamo smetano, solimo in popramo, nato odstavimo in počasi umešamo beljak, da se omaka zgosti, pri čemer beljak ne sme zakrkniti....
Hitre vroče dolge testenine
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo al dente (vodo dobro osolimo). Feferonom odstranimo semenje in jih narežemo na kolobarčke. Olje segrejemo v kozici in dodamo narezane feferone, mešamo 2 minuti in...
Gosposki narezek
Predjedi - www.kulinarika.netMesne izdelke na tanko narežemo. Sir narežemo na palčke. Vse to lepo razvrstimo na ovalni krožnik. Jajca prerežemo na pol in sestavimo z zobotrebcem v obliki gobe. Jajce postavimo na...
Testenine s pestom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netBaziliko, česen in pinjole zmeljemo s paličnim mešalnikom, lahko tudi v električnem mešalniku, v fino kašo. Med počasnejšim mešanjem prilivamo olivno olje, rahlo vmešamo še parmezan,...
Šunknflekerji
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZavremo vodo, jo solimo in v njej skuhamo testenine. Kuhajo se približno deset minut, medtem pripravimo ostalo. Na drobne koščke (sama režem zelo tanke rezine velikosti 0,5 x 1 cm)...
Zeleni špageti
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV rahlo osoljeni vodi, ki smo ji dodali malce olja, skuhamo špagete. Medtem skuhamo tudi špinačo, jo fino nasekljamo ali zmeljemo s paličnim mešalcem in ji dodamo nasekljan peteršilj....
Carbonara nekoliko drugače
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV slanem kropu skuhamo testenine al dente. Medtem na maslu prepražimo na majhne koščke narezano panceto, da spusti maščobo in postane hrustljava. Popopramo. Testenine odcedimo in jim...
Testenine z gobicami po Bojanovo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netLočeno skuhamo testenine (soljene), kot pač piše na embalaži. Pp kuhanju jih takoj odcedimo in pomešamo z maslom (po želji). V kozici (najbolje teflonski) na olju do prozornega prepražimo...
Rezanci s skuto
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV osoljen krop dodamo žlico olja in skuhamo široke rezance. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v skledo. Zmešamo jih s pogreto in posoljeno skuto. Jed nazadnje zabelimo s prepraženo,...