Lečin namaz
Predjedi - www.mojirecepti.comLečo namočimo za nekaj ur, nato jo skuhamo, ohladimo in zmeljemo v mešalniku. V mešačnik nato dodamo še margarino, gorčico, nariban korenček, narezan por, peteršilj, sol, curry, čili...
Zeljni zvitki
Glavne jedi - www.mojirecepti.com16 listov rdečega zelja operemo in 3 minute kuhamo v slani vodi. Nato jih dobro odcedimo. Svinjsko meso narežemo in popečemo na 20 g masla. Meso drobno narežemo in zmešam z sesekljano...
Ameriška zeljna solata
Solate - www.kulinarika.netZelje in korenček naribamo, ne preveč grobo. Iz sestavin zmešamo preliv in ga prelijemo čez zelenjavo. Premešamo in pustimo stati 2 uri.
Zeljna kisla juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo drobno nasekljano čebulo in na drobne koščke narezano panceto. Dodamo na kocke narezan krompir in na lističe sesekljano sveže zelje (zelju odstranimo trde...
Ponarejena mehiška ponev
Glavne jedi - www.kulinarika.netHrenovki narežemo na kolute, popečemo jih na malce olivnega olja, dodamo odcejen in oplaknjen fižol. Pražimo cca. 2 - 3 minutke, nato dodamo surovi jajci. Po vrhu naribamo sir, vseskozi...
Pizza
Ostale jedi - www.kulinarika.netTesto zamesimo (v moko naredimo luknjo, vanjo damo jajce, sol, sladkor, kvas, raztopljen v mleku, vse zmešamo v gladko maso), pustimo vzhajati. Pekač naoljimo, razvlečemo vzhajano testo....
Koruzni namaz s tuno
Predjedi - www.kulinarika.netVse sestavine damo v posodo in dobro zmešamo. V hladilniku pustimo stati uro ali dve, da se sestavine prepojijo, nato postrežemo. Najbolj se poda s popečenimi kruhki.
Sveže fige z olivnim oljem, balzamičnim kisom in čilijem
Predjedi - www.kulinarika.netDobro ohlajene sveže fige previdno operemo, obrišemo in z ostrim nožem razrežemo na četrtine. Damo jih v skledo, pokapamo z olivnim oljem in balzamičnim kisom ter začinimo s soljo (zelo...
Zeljni žepki
Predjedi - www.mojirecepti.comListnato testo razvaljamo in narežemo na kvadratke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Zelje operemo in narežemo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Nato dodamo zelje,...