Nadevan piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščenega piščanca operemo in posušimo. Solimo ga in popramo. Piščančja jetrca grobo narežemo in jih sotiramo na malo masla. Čebulo olupimo, narežemo na drobne kockice in jo pražimo...
Piščanec z limonino skorjico
Priprava limonine skorijce: Limono operemo pod tekočo vodo, osušimo in naribamo. Mandljeve lističe grobo sesekljamo in zmešamo z limonino lupinico, dodamo zelišča in vse skupaj primešamo...
Medeni piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netKose piščančjega mesa nasolimo, začinimo z majaronom in timijanom ter pustimo stati cca. 1 uro. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač naoljimo, vanj naložimo bedra in jih premažemo...
Piščanec z bučkami
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej si pripravimo meso in ga narežemo na majhne koščke (z bedrci je sicer več dela, saj moramo dobiti meso s kosti, ampak meni osebno se zdi bolj okusno). Bučke narežemo na majhne...
Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice - web-kulinarika.si1. Zelenjavo operite, očistite in narežite na kocke oziroma rezine. čebulo olupite in narežite na rezine. Fileja oplaknite, osušite, bedrci ločite pri sklepu. Fileja opecite na 2 žlicah...
Mariniran piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso razrežemo na manjše kose po želji. Zmešamo sestavine za marinado, ki jo namažemo po piščancu po celi površini. Meso zapremo v posodo in ga čez noč pustimo marinirati. Naslednji...
Piščanec po Iransko
Glavne jedi - www.ringaraja.netČebulo sesekljaš na drobno in jo zarumeniš na žlici olivnega olja. Piščančji file razrežeš na kocke (cca 2cm x 2 cm) in jih daš na zarumenelo čebulo in mešaš, da se meso popolnoma obarva...
Piščanec po iransko
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa razrežemo na manjše koščke (1x2cm). Čebulo sesekljamo na drobno in jo zarumenimo na olivnem olju, dodamo koščke mesa in mešamo toliko časa, da meso postane belo. Dodamo...
Tandoori piščanec
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščančjim nogam odstranimo kožo, jih razrežemo v sklepu, vsak del piščančje noge nekajkrat zarežemo do kosti. Piščančje meso v skledi solimo in pokapamo z limoninim sokom. Dobro premešamo,...
Leča s piščancem
Glavne jedi - www.ringaraja.netLečo čez noč namočimo. Piščančja bedra hitro popečemo na olju in jih nato kuhamo skupaj z lečo in začimbami. jed mora biti gosta. Preden postrežemo potresemo z drobno nasesekljanim...