Borovničevo-breskvina torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV pekaču velikosti 35x23,5 cm spečemo biskvit, ohladimo in s pomočjo sukanca razrežemo na 3 plasti. Borovničeva krema: v borovničevem soku (lahko ga tudi malo razredčimo z vodo), skuhamo...
Kostanjeva harmonija
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Ločimo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo 1/3 sladkorja in zmešamo v trd sneg. Rumenjake in preostali sladkor kremasto vmešamo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in kakavom v prahu...
Vodeni biskvit s kavno kremo
Biskvit spečemo, pečenega prerežemo, namažemo s kremo (nekaj kreme prihranimo, da jo namažemo po zgornji polovici biskvita, po kateri potresemo kokos, naribano čokolado ali mrvice)....
Roladna bomba
Iz beljakov naredimo čvrst sneg. Ostale sestavine zmešamo posebej in na koncu združimo s snegom. Damo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo 10 minut pri 180 stopinjah. Med tem časom...
Ananasove rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz navedenih sestavin spečemo biskvit. Želatino razstopimo z malo vode, segrejemo ananasov sok (ne sme zavreti) in vmešamo želatino. Stepemo sladko smetano, dodamo skuto in sladkor,...
Biskvit s kavo in kremo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSpečemo biskvit in ga narežemo na 1 cm rezine. Maslo, sladkor, jajca in čokolado zmešamo v kremo. Smetano stepemo. V skledo naložimo eno plast rezin biskvita, ga pokapljamo s kavo,...
Mili vanili
Najprej spečemo biskvit po poljubnem receptu, sama vedno pečem tega, ki nikoli dol ne pade. :) Vzemite malo večji pekač, če imate raje več biskvita, lahko pa tudi standardnega. Na pečen...
Korneti s kavno smetano
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMočno stepemo jajca s sladkorjem. Ko se spenijo, prilijemo rum in narahlo zamešamo moko. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo 6 kupčkov testa. Testo mora biti precej narazen,...
Božanska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: rumenjake in sladkor zmešamo pri najvišji hitrosti. Dodamo moko, gustin in po želji za noževo konico pecilnega praška. Spečemo v tortnem modelu (premera 26). Pečemo približno...
Čoko banana rezine, ki ga očarajo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Sestavine so kar za velik pekač (40 cm x 35 cm x 5 cm), tako da lahko sestavine tudi ustrezno zmanjšamo, če imamo manjši pekač. Penasto vmešamo jajca,...