Fritaja s šparglji
Sveže šparglje operemo in olupimo stebla. Očiščene divje šparglje ni potrebno predhodno prekuhavati, debelejše in gojene pa za nekaj minut pokuhamo v nesoljeni vreli vodi. Lahko jih...
Lahka fritaja s šparglji
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Na rezalni deski razrežemo šparglje na koščke dolžine 1-2 cm in segrejemo olje v ponvi. 2. V ponev stresemo narezane šparglje in jih rahlo popečemo, dokler ne zadiši. 3. Enakomerno...
Rezanci z divjimi šparglji
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠparglje nalomimo do trdega dela. Trdih delov ne zavržemo - iz njih lahko pripravimo juho ali osnovo za zalivanje rižot. Na olivnem olju popečemo na koščke narezano panceto ali pršut,...
Kraška frtalja z divjimi šparglji
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju ali maslu najprej prepražimo na trakove narezan pršut. Dodamo nalomljene šparglje in jih nekaj minut dušimo. Pazimo, da jih ne zmehčamo preveč. Jajca razmešamo z moko...
Rezanci z divjimi šparglji in pršutom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠparglje nalomimo na manjše kose. Olesenele dele zavržemo. V večjo kozico damo 2 žlici olivnega olja in strok česna ter segrejemo, da česen lepo zadiši. Odstranimo česen in dodamo šparglje....
umešana jajca z beluši, tuno in pršutom
predpriprava Tunin file temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo, posušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami in narežemo na koščke. Beluše očistimo in narežemo na približno...
Šparglji iz pečice
Ostale jedi - www.kulinarika.netBeluše skuhamo do mehkega v slani vodi. Čebulo nasekljamo in jo popražimo, da se zmehča. Pršut narežemo na tanke trakove in pražimo skupaj s čebulo, da izgubi surovo barvo, dodamo strt...
Musaka s šparglji
Krompir olupimo in ga narežemo na koščke (lahko skuhamo tudi neolupljenega in ga potem narežemo, sama imam rajši surovega, ker se obenem kuha in peče), solimo in popramo. V ponvi pražimo...
Testenjača z divjimi šparglji
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKonice divjih špargljev skuhamo do mehkega. Ohlajenim dodamo skuto in na kocke narezan kuhan pršut. Premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Če je masa pregosta, dodamo nekaj...
Beluši na hitro
Glavne jedi - www.kulinarika.netŠparglje skuhamo v slanem kropu, ne preveč- na način al dente kot testenine. Na olju prepražimo nasekljano čebulo, na kocke narezano slanino ali pršut in na hitro prepražimo. Dodamo...