Ričet
Enolončnice - www.mojirecepti.comPrebran in opran ješprenj in fižol čez noč namočimo. Naslednji dan ju stresemo v lonec, dodamo prekajeno meso, lovorjev list in sol. Zalijemo z vodo in kuhamo 1 uro. Na olju prepražimo...
Najhitrejši ričet
Količine ješprenja in krompirja namenoma nisem pisala, vzamemo približno enako količino vsakega! V ekonom lonec damo oplaknjen ješprenj, na majhne kocke narezan krompir in prav tako...
Ričet/Ješprenj
Ostale jedi - www.kulinarika.netJešprenj namočimo v tolikšni količini vode, da je komaj prekrit že en večer prej. Naslednji dan mu dodamo vse naštete sestavine, vključno z rebri, ki se tudi kuhajo v ješprenu. Vse...
Ričet
marmelina.siRičet je stara slovenska jed iz ješprenja. Stari recept za pripravo jedi navaja ješprenj, zelenjavo in obrano kost, danes pa je ričet nekoliko bogatejši, in ga večina pripravlja z mesom...
Ričet po babičino
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj kuhamo 30 min v slani vodi, dodamo poper, kumino, lovor, rumeno kolerabo. Posebej na olju pražimo nasekljano čebulo, ko postekleni, dodamo na trakove narezano papriko, na koleščka...
Ričet - kmečki
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj namočimo v vodo in ga pustimo nekaj časa, najbolje čez noč. Prav tako moramo v vodo namočiti fižol, če je le - ta suh, svežega ni potrebno namakati. Prebran, opran ješprenj,...
ričet II
predpriprava Fižol in ješprenj čez noč ločeno namočimo v hladni vodi. priprava Ješprenj in fižol odcedimo in stresemo v lonec. Prilijemo toliko vode, da prekrije sestavini, zavremo...
Vegetarijanski ričet
1. Ješprenj čez noč namočimo v vodi. 2. V globoki posodi segrejemo olje, nanj stresemo čebulo, por, stebelno zeleno in korenje in pražimo, da čebula ovene. 3. Dodamo česen in peteršilj...
Ričet (Ješprenj)
Najprej damo v večji lonec kuhat rebrca, ki jih zalijemo z vodo, da so pokrita. Ko so napol kuhana, dodamo v lonec še ješprenj in fižol ter zalijemo z vodo. Po 15 minutah dodamo še...
ričet
predpriprava Suh fižol čez noč namočimo v hladni vodi; gl nadomestek. Ješprenj v cedilu splaknemo pod tekočo hladno vodo, potem pa ga za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Prekajeno meso...