Mesni brodet
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju dušimo sesekljan česen. Ko česen zadiši, dodamo pečeno meso (po želji dosolimo), paradižnik v koščkih in govejo juho. Ko se omaka zgosti, je jed pripravljena! Ponudimo z rezanci,...
Nenavadno sladko
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine segrejemo na nizki temperaturi, da dobimo gladko maso. V skodelice za črno kavo prilijemo raztopljeno čokolado z mlekom, nato belo kremo. Hladimo približno 10 - 15 minut.
Chili po kanadsko
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa koščke narezano meso dušimo s čebulo in česnom, dodamo paradižnik v koščkih, solimo in dušimo 5 minut. Dodamo korenček, fižol, koruzo. Začinimo s čilijem in prilijemo govejo juho....
Mamin ragu
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebuli na grobo sesekljamo in ju z mesom in kockami dušimo, dokler ne razpadeta. Po potrebi dolijemo vodo. Začinimo, dodamo paradižnikov koncentrat, paradižnik v koščkih in vrelo vodo....
Čufti v paradižnikovi omaki
Čufte lahko delate na tri načina. S starim belim kruhom ali rižem. Če delate čufte s kruhom, najprej stari kruh narežite na koščke in ga namakajte v malo mleka, da se zmehča. Če delate...
Polpeti - navadni
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej popražimo na olju čebulo, ko porumeni, dodamo česen, da zadiši. Vse to primešamo mesu. Že prej smo čez noč ali nekaj ur prej z mlekom namočili žemlje. Nato jih narežemo na kockice...
Bela bučka z nadevom
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke izdolbemo tako, da jim ostane cca. 1 cm debeline, jih nasolimo, izdolbljeno bučkino meso pa sesekljamo na majhne koščke, večja semena pri tem odstranimo. V kozici na malo olja...
Raj na zemlji
Glavne jedi - www.kulinarika.netKruh namočimo v mleko. Peteršilj s česnom na drobno sesekljamo in ga dodamo mesu, dodamo tudi na rahlo ožete žemlje, jajce, sol in poper, dobro premešamo (5 - 10 minut). Meso naj počiva...
Egiptovski falafel
Ostale jedi - www.kulinarika.netŽemljo namočimo v vroči vodi in dobro iztisnemo. Fižolu, ki smo ga čez noč namakali v vodi, odstranimo kožico. Čebulo, česen por in šopek peteršilja drobno sesekljamo, premešamo s fižolom,...
Lososovi cmoki
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siRibji file očistimo, okisamo in posolimo, na drobno ga narežemo, zmeljemo s strojčkom in pustimo počivati eno uro na hladnem. Medtem na drobne kocke narežemo slanino in čebulo, ju dušimo...