Mamin ragu
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebuli na grobo sesekljamo in ju z mesom in kockami dušimo, dokler ne razpadeta. Po potrebi dolijemo vodo. Začinimo, dodamo paradižnikov koncentrat, paradižnik v koščkih in vrelo vodo....
Ragu' Bolognese
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo na drobno narezano suho meso, čebulo, korenček in zeleno. Dodamo meso in ga pražimo, da izpusti tekočino. Zalijemo s polovico vina in paradižnikom. Na nežnem ognju...
Nadev za TACO
Testenine - www.ringaraja.netV ponvi segrejemo olje. Dodamo nasekljano čebulo in jo pražimo približno 2 minuti. Dodamo še mleto meso in ga pražimo tako dolgo, da porjavi. Dodamo zelenjavo, koncentrat, malo vode,...
Grško zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej skuhamo zelje in riž. Zelje kuhamo nekje 45 minut, riž pa kakor piše na vrečki. Medtem ko se kuhata zelje in riž, pripravimo meso. Meso prepražimo na čebuli, dodamo začimbe...
Ragu iz bikovega repa
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso na olju popečemo, da je lepo rjavo. Vzamemo ga ven iz posode ter v tem olju prepražimo čebulo, stisnjen česen ter na koncu dodamo korenček, mezgo, vino in juho. V to tekočino vrnemo...
Lepinja s pleskavico
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse sestavine dobro premešamo, oblikujemo pleskavice in jih spečemo. Lepinje oblikujem tako, da jih položim v malo vrečko za zamrzovanje in s krožnikom pritisnem. Pridejo zelo tanke,...
Slasten ragu bolognese in testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.net1. V širšo posodo vlijemo toliko olivnega olja, da to na tanko pokrije dno. Olje segrejemo. 2. Dodamo panceto in počasi kuhamo na nizkem plinu, da se mastni deli stopijo in mesni rahlo...
Govedina stroganov
Na nekaj žlicah olja najprej prepražimo 2-3 velike žlice moke. Nato dodamo sesekljano čebulo in še malce popražimo. Predhodno narežemo goveje meso in sicer na trakove, dolge približno...
Haše omaka
Sesekljamo čebulo in jo popražimo. Dodamo meso, sol in dušimo. Ko je meso mehko, dodamo mezgo, vegeto, poper in potresemo s pol velike žlice moke. V tem trenutku se bo zadeva začela...
goveji ragu s slanino, šalotko in šampinjoni
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 180° C. Govejo juho skupaj z rdečim vinom pristavimo in segrejemo. Slanino po širini narežemo na tanke trakove. Meso oprhamo pod tekočo mlačno vodo,...