Jagodno - borovničeva svečana torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem. Dodamo vodo in olje. Nazadnje umešamo moko s pecilnim praškom. Vlijemo v model za torte...
Jagodna torta
Peka biskvita: V eni posodi rumenjake penasto vmešamo s polovico sladkorja, dodamo mleko, nato počasi primešamo še moko in pecilni prašek. V drugi posodi stepemo beljake s preostalo...
Božanska jagodno - čokoladna torta
Pečico segrejemo na 220 stopinj, vse sestavine za testo damo v globoko posodo in zmešamo ali zmeljemo z multipraktikom v gladko maso. Zmes vlijemo na pomaščen tortni model premera 24...
Jagodna zloženka
Mlačno mleko zmešamo s kakavom in namočimo prvo vrsto baby piškotov. Za kremo zmešamo vse sestavine v kompaktno kremo. Nabrizgamo na prvo plast piškotov. Narežemo jagode in jih položimo...
Čokoladni mafini s pajkovo mrežo
marmelina.siRecept za 20 mafinov, primerno okrašenih za noč čarovnic. Pečico segrejte na 180 stopinj in model za mafine obložite s papirčki. Jedilno čokolado narežite ali nalomite na koščke in...
Jagodno borovničeva torta
Zmrznjeno sadje odmrznemo in splaknemo pod tekočo vodo. Biskvit: ločimo beljake in rumenjake. Rumenjakom dodamo 5 žlic sladkorja in stepamo 15 minut. Iz beljakov stepemo sneg, kateremu...
Jagodne sanje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz štirih jajc pripravimo svetlo in iz štirih temno testo. Cela jajca in dve žlici mlačne vode stepamo s sladkorjem, dodamo zvrhano sladkorja na vsako jajce in zvrhano žlico moke. Pri...
Jagodna torta 2
Piškotna podlaga Piškote zdrobimo in jih pomešamo z maslom sobne temperature. Model za torte premera 20 cm obložimo s peki papirjem. Po pekaču razporedimo piškotno mešanico, ki jo z...
Čokoladno - jagodna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dodamo štiri žlice mlačne vode. Masa mora postati svetlo...
Čokoladno - piškotna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netČokolado naribamo. Rumenjake stepemo s sladkorjem, da masa postane svetla. Dodamo osem žlic tople vode in stepamo, dokler se masa ne začne peniti in postane svetla in rahla. Vmešamo...