Perutničke na sladki način
Najprej perutničke temeljito operemo v vodi in jih damo v skledo. Na perutničke namažemo kečap, gorčico, posujemo sladkor in vegeto ter dobro premešamo. Vzamemo pekač, v katerega damo...
Pečenka Wellington
Glavne jedi - www.kulinarika.netPljučno pečenko malo solimo, pustimo na strani. Prej umesimo krhko testo, ki naj počiva 1 uro v hladilniku. Na žlici olja prepražimo čebulo, dodamo sekljan česen, solimo. V mešalniku...
Pečenka Wellington
marmelina.siGojeva »plučna« pečenka v gobicah in listnatem testu – to je pečenka Wellington, ki spada med najbolj znane angleške božične jedi. Morda je priprava res nekoliko zahtevnejša...
Pehtranova potica
marmelina.siPehtranova potica je ena izmed najbolj slastnih potic, še zlasti, če za nadev ne uporabite skute, temveč pregreto oziroma rjavo smetano – to poznajo predvsem v nekaterih predelih Zasavja...
Dušena zvita pečenka
Glavne jedi - www.kuhajmo.comIz kosa mesa napravimo velik zrezek, ga rahlo potolčemo in posolimo. Nadev: med mleto meso zamešamo sol, poper, sesekljan peteršilj, sesekljano čebulo in strt česen. Dobro pregnetemo,...
Govedina v Refošku
Glavne jedi - www.kulinarika.netObema zrezkoma porežemo kožico in ju potolčemo z ene strani. Premažemo z dion gorčico na obeh straneh, posolimo in popramo. Na segretem olju popečemo na obeh straneh po 3 do 5 minut....
Dolce far niente – Špageti s paradižnikom iz pečice
• Pečico segrejemo na 230 stopinj in zavremo lonec vode za špagete. Šalotko narežemo na tanke lističe, paradižnik pa na centimetrske krogce. • Z olivnim oljem premažemo ognjevarno posodo...
Zrezek Stroganov
Priprava z govedino: meso narežemo na kocke, posolimo in popramo, pokapljamo z malo Worchester omake in sojino omako (pazimo, ker je slano), pustimo stati cca. 1 uro. Nato jih v vročem...
Pljučna pečenka s papriko
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na večje kose, podobno kot za golaž, malo posolimo in popramo. Papriko očistimo in jo narežemo na približno 12 koščkov. Očiščeno čebulo narežemo na pol cm debele kolobarje....
Hladna goveja pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse začimbe razen lovorja, rožmarina in gorčice zmešamo in prelijemo po mesu. Meso mariniramo čez noč. Pečico segrejemo, položimo meso na aluminijasto folijo, premažemo ga z gorčico,...