Kaneloni - polnjeni in pečeni
Odvisno od nadeva, v pekač z višjim robom vlijemo ali začinjeno paradižnikovo omako ali bešamel (recimo za dva prsta visoko). Naredimo poljuben nadev. Nadev 1: prepražimo čebulo, česen...
Polnjene paprike
Glavne jedi - www.kulinarika.netV posodo damo olje, meso in ga solimo po načelu manj je več. Meso prepražimo, da izpari vsa voda, ki jo meso spusti; tako se izognemo situaciji, ki se prerada zgodi v marsikateri menzi,...
Polnjene pleskavice
Mleto meso začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko. Dodamo mu čim bolj na drobno nasekljan strok česna in premešamo. Iz mesa oblikujemo kroglice ki jih sploščimo, na sredino dodamo...
Polnjene bučke in šampinjoni
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Operemo bučko in šampinjone. Bučko prerežemo in izdolbemo sredico - da nastane "čolniček", šampinjonom izpulimo bete in jih še malo obrežemo, da je večji prostor za nadev....
Lazanja ˝na hitro˝
Na olju prepražimo nasekljano čebulo ter ji dodamo mleto meso. Meso popramo, solimo, dodamo vegeto in ga dušimo v lastnem soku. Med tem skuhamo široke rezance. K popraženemu mesu dolijemo...
Pečen kunec z zelenjavo
Koerenje olupite, narežite na kolobarje, zeleno olupite in narežite na kocke, čebulo olupite in nasekljajte, česen olupite in strite. Papriko odprite, ji odstranite semena in jo narežite...
Pečena polnjena paprika z rižem in sojo
Najprej pripravimo maso za polnjenje paprik. Rumeno prepražimo čebulo, dodamo ji istočasno riž in sojino meso. Zalijemo z vodo in dodamo sveže začimbe z vrta (origano, peteršilj). Solimo...
Grške polnjene paprike in paradižniki - yemista
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej si pripravimo paradižnike, riž in narežemo čebulo. Riž umijemo in ga dobro odcedimo. Nato previdno odrežemo vrhe paradižnikov. Če so na paradižniku še peclji, jih ne odstranimo...
Polnjeni cvetovi bučk
Naberemo cvetove bučk. Izbiramo večje in zaprte cvetove, ki jih fino operemo in iz njih previdno odtrgamo "prašnike". Ta posel malo pika :) Na eni strani cvetove razpremo....
Pečena zelenjava po mediteransko
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce narežemo na rezine (ne lupimo) in močno posolimo, damo na cedilo in jih pustimo približno pol ure, da spustijo vodo (to zato, da kasneje ne vpijajo toliko olja). Vzamemo velik...