Božanska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: rumenjake in sladkor zmešamo pri najvišji hitrosti. Dodamo moko, gustin in po želji za noževo konico pecilnega praška. Spečemo v tortnem modelu (premera 26). Pečemo približno...
Aleš torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake in 100 g sladkorja penasto stepemo, dodamo vanilijev sladkor in moko premešano s pecilnim praškom, nazadnje sneg beljakov, v katerega smo dodali 2,5 dag sladkorja. Pečemo...
Sestavljena sadna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netAnanas in breskove rezine narežemo na enakomerne kose, sok pa zlijemo v dve ločeni posodi. Priprava smetane: Da jo lažje stepemo, smetano vsaj za tri ure postavimo v hladilnik. Prvi...
Karamelna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. En dan prej naredimo osnovo za pariško kremo in sicer tako, da 50 dag temne čokolade in 5 dl sladke smetane zmešamo. Tvarino ohladimo in jo pripravimo za naslednji dan. Prav tako...
Jernejeva sadna torta s smetano
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca z vodo stepamo pri največji hitrosti 1 minuto, dodamo sladkor in mešamo še eno minuto. Nato dodamo polovico moke in rahlo premešamo, nato dodamo še drugo polovico ter gustin,...
breskova torta z grškim jogurtom
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Biskvitno testo. Pečico segrejemo na 200 °C. V kotličku penasto umešamo jajce, rumenjak in sladkor. Dodamo sesekljane mandlje, na vse skupaj pa presejemo moko. Premešamo,...
Smetanova sadna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz beljakov stepemo trd sneg, postopoma dodajamo sladkor, še malo mešamo in dodamo rumenjake. Ko je masa gladka, na rahlo vmešamo moko. Maso vlijemo v tortni model in pečemo pri 180...
Torta Kinder Pingvin z malinami
Za oblate potrebujemo model za torte. Rumenjake ločimo od beljakov. Beljakom dodamo sladkor in vanilin sladkor in stepemo do trdega. Masi dodamo rumenjake in zmešamo. Posebej zmešamo...
Torta Barbi na plesišču
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPlesišče naredimo tako, da beljake in vodo stepemo v sneg. Med stepanjem mu počasi dodamo sladkor. Sneg mora postati trd in gost. Previdno in rahlo mu primešamo še rumenjake in moko...
Jagodna mousse torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo 10 dag naribanih Albert piškotov in 10 dag stopljenega masla. Z mešanico obložimo dno tortnega modela in obdamo z obodom. Jagode zmečkamo v pire (sekljalniku, paličnem mešalniku)....