Enostaven atomski štrudelj
V eni posodi zmešamo suho maso, v drugi pa stepemo (ni potrebno z mešalnikom) preliv. V pekač položimo peki papir ali ga namažemo z margarino. Na papir potresemo polovico suhe mase...
Ciganski štrudel
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine za testo zmešamo na suho. Polovico sestavin damo v pekač, ki smo ga prej prekrili s peki papirjem. Na to damo naribana jabolka zmešana s sladkorjem in cimetom, nato skuto...
Atomski štrudelj II
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSuhe sestavine (moko, zdrob, pecilni prašek in sladkor) zmešamo in polovico te mase vsujemo v namaščen pekač. Pred tem si zmešamo skuto, kislo smetano, jajci in sladkor po želji. Če...
Atomski štrudelj
Moko, sladkor, zdrob, vanilij sladkor in pecilni prašek zmešamo, pekač namažemo z maslom ali margarino in polovico suhe zmesi razporedimo po pekaču. Jabolka olupimo in naribamo, ter...
Moj atomski štrudelj
Iz moke, sladkorja, zdroba, vanilinega sladkorja in pecilnega praška naredimo zmes. Celotni pekač premažemo z maslom ali margarino, nato polovico zmesi enakomerno posujemo po pekaču....
Ciganski zrezki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSvinjske zrezke potolčemo, solimo in pomokamo. V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo meso. Nato ga vzamemo ven in shranimo na toplem. V isti ponvi prepražimo sesekljano čebulo,...
Bučni štrudelj
Naribano bučo, mak in ostale sestavine zmešamo in potresemo po vlečenem testu. Zavijemo in damo v pekač, ki smo ga predhodno namazali z oljem. Zdaj zavitek nekajkrat prerežemo in prelijemo...
Atomski štrudelj
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPekač namažemo z margarino in potresemo z drobtinami, na drobtine posujemo polovico suhe mase (zmešamo moko, pecilni prašek, vanilijev sladkor, sladkor), na to maso damo skuto, na skuto...
Skutin zavitek (štrudelj)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPreprosto.... Prižgemo pečico na 180 stopinj, medtem pripravimo vse sestavine in pekač (pekač je lahko okrogle ali pravokotne oblike, po izbiri). Hitro na ravno površino razgrnemo vlečeno...
Marelični štrudelj
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMarelice in rozine namočimo v rumu in vodi čez noč. Naslednji dan zmes spasiramo in dodamo 2 žlici marmelade. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na desko razgrnemo testo in ga nadevamo...