Testo iz sesekljanega lososa
Ostale jedi - web-kulinarika.siRibji file očistimo, okisamo in posolimo, na drobno ga narežemo, zmeljemo s strojčkom in pustimo počivati eno uro na hladnem. Medtem na drobne kocke narežemo slanino in čebulo, ju dušimo...
Lososov carpacio
Juhe in zakuhe - web-kulinarika.siLososa začinimo in ga zvijemo kot rulado in zavijemo v folijo.Tako ga pustimo 1 dan, nato ga zamrznemo.
hrustljavo pečen lososov file
predpriprava Očiščene lososove fileje segrejemo na sobno temperaturo; iz hladilnika jih vzamemo 30 minut pred pripravo. priprava Fileje po strani s kožo začinimo s soljo in sveže mletim...
lososov file z gorgonzolo
predpriprava Lososove fileje oprhamo pod tekočo hladno vodo, potem pa jih dobro posušimo. Kožo odstranimo (gl. pojasnila), fileje pa po obeh straneh začinimo s soljo in sveže mletim...
lososov tatarec
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Jajca položimo v kozico s hladno vodo. Pristavimo, zavremo, odstavimo in pustimo stati točno 8 minut; gl. opombe. S temeljito očiščenega lososovega fileja (odstranjena...
Lososov file z jurčki
1. V ponvi stopimo 2 žlici masla in pražimo čebulo, dokler ne postekleni. Dodamo korenček, segrevamo 3 minute in večkrat premešamo. Nato v ponev stresemo gobe, prilijemo limonin sok...
Krompirjevi cmoki s slanino
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKrompir dobro opremo in ga skuhamo z olupki, v slani vodi. Ko je kuhan ga olupimo in pretlačimo. Dodamo mu moko, zdrob, jajce, sol in muškatni orešek. Dobro pregnetemo, da nastane lepo...
Juha s cmoki
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comŽemlje in slanino narežemo na drobne kocke. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo slanino. Dodamo sesekljano čebulo in peteršilj. Vse skupaj nato stresemo k narezanim žemljam....
Lososov file v pečici
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLososove fileje posolimo in popramo. Pomarančo in limono operemo in narežemo na pol cm dolge kolobarje. Vzamemo aluminijasto folijo, dovolj veliko, da lahko fileje zavijemo vanje. Folijo...
Lososov file s kuskusom
Lososa očistimo - odstranimo kožo in s pinceto odstranimo kosti. Kuskus prelijemo z vrelo vodo, dodamo polovico jušne kocke in olje ter pustimo pokrito 10 minut. Na pekač razgrnemo...