Buzara s klapavicami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKlapavice, morske školjke s črno lupino, ki jih je vedno dovolj na tržišču, s ščetko pod tekočo vodo dobro očistimo. Uporabimo le tesno zaprte, odprte zavržemo. V večjo kozico stresemo...
Mešana buzara
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siNa vročem olju prpražimo čebulo, nato popečemo škampe in školjke, dodamo česen,vino, peteršilj in pelate. Vse skupaj še malo pustimo, da se poduši in zalijemo še z z ribjo osnovo ali...
Klapavice ala buzara 2
Klapavice dobro očistimo s krtačko. Uporabimo samo dobro zaprte. Na olju prepražimo strt česen toliko, da zadiši. Dodamo še drobtine, jih malo prepražimo in stresemo školjke. Pokrite...
Buzara iz klapavic
Na drobno narežite čebulo in jo prepražite na olju. Dodajte dobro oprane klapavice in mešajte eno minuto. Dodajte še strt česen, nekaj zrnc popra, lovorov list, sol ter vse zalijte...
Rižota z morskimi sadeži a la Orlando
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLignje pokuhamo, da se na pol zmehčajo. Razrezanim dodamo še ostale sadeže in po potrebi še nekaj tekočine. Po petih minutah kuhanja odcedimo tekočino in jo shranimo. Na olivnem olju...
Morska nabodala
Glavne jedi - www.mojirecepti.comNa palčke za nabodala izmenično natikamo lignje in oluščene kozice. Nato solimo in popramo. Nabodala spečemo na vročem žaru. Premažemo z olivnim oljem in pokapljamo z limoninim sokom.
Buzara s škampi
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netBuzara, ki je pravzaprav preliv za škampe in školjke, pripravimo tako, da na olju zarumenimo drobno nasekljano čebulo in ji dodamo pod hladno tekočo vodo dobro oprane škampe. Malo popražimo,...
Cocktail z morskimi sadeži
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKuhano ribo, lignje in klapavice, vse ohlajeno, primerno narežemo ter prelijemo z omako, ki smo jo pripravili iz majoneze, kečupa, naribanega hrena, vina, limoninega soka in začimb....
Lignji na oljčnem olju
Lignje najprej očistimo. Obvezno odstranimo zobe, ki so v glavi, drobovino in seveda tisto kost, da se komu ne zatakne. Ves čar takih lignjev je v njihovi barvi in okusu, ker cvrti...
Rižota z lignji
Potem pripravimo jušno osnovo: ostanke od čiščenja škampov damo v posodo, dodamo lovor in prekrijemo z vodo. Postavimo na ogenj in kuhamo. Preden zavre, odstranimo z ognja, precedimo,...