Solata - osvežilna
Solate - www.kulinarika.netMeso narežemo v trakove, posolimo in ga dobro spečemo v ponvi. Meso dobi lepo, rjavo barvo. Solato narežemo in operemo. Dodamo na tanko narezano papriko, rukolo, narezana jajčka, koruzo...
Solata lačne Tjaše
Piščančje medaljone 10 minut pečemo v toasterju (tako se izognemo nepotrebnemu cvrenju) in jih razrežemo na polovičke. Kumarice drobno sesekljamo in jih zmešamo z žlico majoneze. Prilijemo...
Mehiška solata
Solate - www.ringaraja.netpuranji file in bučke nareži na kockice, šampinjone na polovičke , posoli, posuj z rožmarinom in origanom in prepraži. pripravi v večje posode solato, fižol iz konzerve, koruzo,......
Špagetna solata
Solate - www.kuhajmo.comŠpagete kratko nalomimo in skuhamo v slanem kropu nekoliko trše. Kuhane odcedimo in prelijemo s hladno vodo, spet dobro odcedimo in stresemo v skledo. Pokapljamo jih z žličko olja –...
Testeninska solata brez napake
Skuhamo testenine (poljubna količina). Ohlajenim dodamo sestavine po želji; spraznimo hladilnik. Jaz uporabim: paradižnik, koruzo, kisle kumarice in kumare ter šunko in sir (poljubna...
Lahka riževa solata
Solate - www.kulinarika.netSkuhamo riž in počakamo, da se ohladi. Dodamo narezane kisle kumarice, tunino, koruzo ter neobvezno tudi drobno narezan sir. Vse skupaj dobro premešamo. Postrežemo in dober tek!
Kraljevska solata z jogurtovim prelivom
Solate - www.kulinarika.netSolato operemo, narežemo in osušimo, paradižnik narežemo na krhlje, korenček naribamo, mozzarello narežemo. V posodi za solato zmešamo solato kristalko, nariban korenček, paradižnik,...
Jesenska solata
Solate - www.kulinarika.netKašo skuhamo, speremo, ohladimo. Zelenjavo ter sir narežemo na kocke in zmešamo z ovseno kašo. Začinimo in premešamo.
Riževa solata
Vso zelenjavo očistimo in narežemo na majhne koščke. V skledo damo ohlajen,kuhan riž, dodamo tunino ( lahko Rio Mare z zelenjavo), vse dodatke in začimbe, dobro zmešamo in damo v hladilnik...
Solata s puranjim mesom
Solate - www.mojirecepti.comRukolo dobro operemo in osušimo. Paradižnike operemo in narežemo na koščke. Za preliv zmešamo kis, 3 žlice tople vode, sesekljano čebulo, 1 žlico marelične marmelade, sol in poper....