Gratinirane jakobove pokrovače
“Gratinirane kapešante are a girls best friend” bo veljalo, ko bo taboljša polovica okusila to enostavno a res kraljevo jed. Pokrovače kupiš že očiščene ali pa, za izkušene, v različici...
Jakobove pokrovače (capesante) v pečici
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPečico predhodno ogrejemo na 200 stopinj. Capasante zložimo na pekač. Vsako posebej pokapamo z olivnim oljem, limoninim sokom in naribanim parmezanom ter nazadnje pokrijemo še z narezanimi...
Gratinirane pokrovače
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siče ste zelo spretni, odprite školjke še žive s posebnim nožem, če pa tega ne zmorete ali ne utegnete, jih dobro očistite in skrtačite, postavite v lonec in kuhajte nekaj minut, da se...
pokrovače v slanini
predpriprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje slanine. Pokrovače očistimo in odpremo s trdim koničastim nožem. Sivi rob odstranimo, meso pa skupaj s koralo poberemo...
pokrovače z mangom
priprava Mango olupimo in narežemo na kockice. Ingver olupimo in drobno naribamo; potrebujemo ga za 2 žlički. Feferon razpolovimo, razsemenimo in drobno narežemo. Baziliko osmukamo...
pokrovače s česnovim maslom
priprava V kozici pristavimo in počasi stopimo maslo. Česen olupimo, stremo in drobno sesekljamo. Žar ploščo (gl. nasveti) segrejemo. Stopljeno maslo odstavimo, nekoliko ohladimo in...
pokrovače z zeleninim pirejem
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za kuhanje zelene. Zeleno olupimo in zrežemo na večje kose. Stresemo jo v krop in skuhamo do mehkega. Polovico timijana osmukamo in v možnarju...
gratinirane pokrovače s pistacijinim maslom
priprava Pečico segrejemo na 170 °C. Pistacije stresemo v manjši pekač, ki ga za 7 do 8 minut postavimo v segreto pečico, da se nekoliko obarvajo. 25 gramov masla pristavimo in...
Kapesante ali jakobove pokrovače naravno
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKapesante očistimo, naj ostane le bel medaljon in oranžna mišica. Školjke osušimo s papirnatimi brisačami, nato jih nežno popramo in osolimo. V ponvi segrejemo maslo. Školjke pečemo...
gratinirane velike pokrovače s pistacijami
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupriprava Pečico segrejemo na 170 °C. Pistacije stresemo v pekač, ki ga za 7 do 8 minut postavimo v segreto pečico. Opečene pistacije ohladimo in grobo sesekljamo, potem pa jih zmešamo...