Graham rezanci s suhim sadjem
Suho sadje narežemo na kocke. Zmešamo vino, vodo, med in pogrejemo na plošči. V to zmes namočimo suho sadje in pustimo stati nekaj ur.Nato v omako stisnemo sok limone, premešamo in...
Pečen kopun po kozjansko
Glavne jedi - www.kulinarika.netLimonino lupinico in limonin sok zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo, poprom, medom in kumino. Z marinado namažemo kopuna in ga mariniramo tri ure. Nato ga prestavimo v pomaščen pekač,...
Sladke ploščice
1. Orehe in suho sadje (vse) zmeljemo. 2. Maso zgnetemo in jo namažemo med 2 oblata. 3. Vse skupaj rahlo pritisnemo in obtežimo. 4. Pustimo stati čez noč. 5. Naslednji dan oblate narežemo...
Sadni kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo mleko in moko s pecilnim praškom. V testo dodamo odcejeno in dobro namočeno sadje iz ruma, premešamo in damo v namaščen pekač. Pečemo na 180...
Energetska bomba
Vse sestavine damo v mešalec in zmiksamo. Pustimo par minut, da se kosmiči napihnejo, po želji ( za športnike) damo v to mešanico še med miksanjem 1 jajce. Okrasimo z mletini lešniki...
Lahka zdrava sadna solata (poletna)
Sadje operemo, banano, kivi in pomarančo olupimo in jih narežemo (banano na kolesca, pomarančo in jabolka na krhlje in potem še krhlje na polovice ali manjše kose). Sadje pokapljamo...
Pečena lešnikova jabolka
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJabolkom z ostrim nožem odstranimo peščišče. Zmešamo lešnike, rozine, sladkor, drobtine in mleko. Z zmesjo napolnimo jabolka. Položimo jih na pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo...
Sadni ovseni piškoti
Predpriprava: - za nekaj ur namočimo fige, rozine in slive v vodo - ovsene kosmiče prelijemo z dvema žlicama medu in jih "prepražimo," da zadišijo v teflonski posodi, nenehno...
Ledena solata iz suhega sadja
Sladice in peciva - web-kulinarika.siOprano suho sadje namočimo v vodo za 12 ur, odcedimo, dodamo mandlje,pinjole,začimbe, limonin sok in mariniramo 1 uro v hladilniku.Preden ponudimo vanjo zamešamo ledene kocke. Po želji...
Ovsene ploščice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKosmiče popražimo v ponvi brez maščobe, enako tudi lešnike, ki jih potem olupimo (nič od tega ni nujno, je pa okusneje). V skledo stresemo kosmiče, lešnike, narezane fige, rozine, cimet,...