Zelje, klobasa in pire
Glavne jedi - www.presno.siKoličine zadoščajo za dve osebi. Zelje in korenček narežemo na tanke trakove, dodamo drobno nasekljano čebulo, česen, limonin sok in žlico agave. Vse sestavine dobro pretlačimo, tako...
Pire iz graha
www.ringaraja.netV vodo dajte timijan in skuhajte grah na pari. Pretlačite z vilico ali dobro zmiksajte. Dodajajte tekočino, pod katero se je kuhal grah ali iztisnjeno materino mleko in dobro premešajte....
Dišavni kokosovi in dateljnovi ovseni piškoti
V kozici na nizkem ognju počasi segrejemo maslo, javorjev sirup in vodo. Masleno mešanico nekoliko ohladimo. V večjo posodo presejemo moko, dodamo ovsene kosmiče, kokosovo moko, sladkor,...
Enolončnica iz stročnic in pire
1. Čičeriko, fižol in piro vsako posebej čez noč namočimo v 3x količini vode. 2. V večji posodi zavremo vodo, vanjo stresemo čičeriko in fižol. Čez 15 minut dodamo piro, čez 30 minut...
Cvetačni pire
Cvetove cvetače skuhamo v slani vodi do mehkega, jo odcedimo in na grobo pretlačimo z vilico. Nato dodamo začimbe: vegeto (toliko, da bo cvetača slana) in curry (malo, samo za okus),...
Pire krompir
Vzemite krompir in ga umijte. Potem pa z rezilom za krompir začnite lupiti krompir. Ko ga boste olupili, vzemite navaden nož in začnite krompir rezati na male koščke. Naredite isto...
Pire iz cvetače in riža
www.ringaraja.netSkuhajte riž. Na pari skuhajte cvetke cvetače (5-10 minut). Dodajte malo izstisnjenega materinega mleka in zmiksajte do gladkega. Nasvet: Riža in cvetače lahko skuhate večjo količino,...
Sladki namaz iz indijskih oreščkov
Indijske oreščke, ki smo jih pred tem namočili v vodi, v mešalcu ali polžastem sokovniku zmeljemo v gladko maso. Dodamo kokosovo maščobo (nerafinirano – dišečo), agavin sirup, limetin...
Aljaževe ajdove lun'ce
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zgnetemo testo in ga damo za pol ure v hladilnik. Nato testo razvaljamo in izrezujemo lunice. Polagamo jih na pekač obložen s peki papirjem ter pečemo v ventilatorski pečici...
Hrustljave ameriške kroglice
marmelina.siMarsikateri priboljšek lahko pripravimo tudi brez peke. Tokrat vam ponujamo recept za kroglice iz sestavin, ki so izjemno priljubljene zlasti preko Luže: arašidovega masla, javorjevega...