Zelenjavni bonbončki
Glavne jedi - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo na manjše koščke in jo prepražimo na čebuli, vmešamo še 1 žlico paradižnikove mezge. Listnato testo razvaljamo in prerežemo na polovico, da dobimo dva pravokotnika....
Zelenjavni sendvič z mozzarelo
Zelenjavo in šampinjone narežite na rezine, solite in specite v ponvi. Pečeno zelenjavo poškropite z oljem in ohladite. Nato zelenjavo razporedite po prerezani polovici bagetke, nanjo...
Zelenjavni zavitek
Predjedi - www.mojirecepti.comListnato testo razvaljamo in premažemo z ajvarjem. Jajčevec in bučko operemo, narežemo in popečemo na olivnem olju. Na testo položimo popečeno zelenjavo in potresemo z naribanim sirom....
Zelenjavni namaz
Predjedi - www.mojirecepti.comPapriko operemo in v pečici popečemo. Nato jo olupimo in narežemo na koščke. Jajčevec olupimo, narežemo in popečemo v ponvi. Zelenjavo odcedimo, nato pa jo z mešalnikom grobo zmeljemo....
Zelenjavni ražnjiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netVso zelenjavo (razen paradižničkov in šampinjonov, če so dovolj majhni) razrežemo na približno enako velike koščke. Mlado čebulo in bučke na kolobarje, papriko na pravokotničke itd....
Kalcone zelenjavni žepki (prepognjeni)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZamesimo testo iz moke, soli, sladkorja, kvasa in vode. Testo vzhajamo, razvaljamo na debelino 5 mm in ga v velikosti krožnika narežemo v kroge. Nadevamo s praženimi melancanami, gobami,...
Zelenjavni prigrizek s tuno
Predjedi - www.kulinarika.netNajprej na olivnem olju popečemo rezine paradiznika, ki jih prej solimo in potresemo z baziliko. V opekaču popečemo rezine kruha, ki jih prej pokapamo z malo olivnega olja. Rezine paradižnika...
Piščanec v zelenjavni omaki
Piščančji file narežemo na tanke zrezke, jih začinimo z začimbno mešanico za perutnino, in povaljamo v moki. V večjo ponev damo olivno olje in piščančje zrezke popečemo z obeh strani...
Puran v zelenjavni družbi
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej meso in vso zelenjavo narežemo na tanke palčke, rozine pa namočimo. V voku prepražimo meso, ko dobi skorjico, ga odložimo v toplo posodo in pokrijemo. Nato prepražimo čebulo...
Zelenjavni tris iz pečice
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, narežemo na kolobarje ter na hitro skuhamo v slanem kropu z lovorovim listom. Melancane narežemo na kocke (če ni ravno sveža z vrta, jo olupimo) in solimo. Pustimo,...