Češpljevi in marelični cmoki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešaj sestavine in jih zgneti, da nastane testo. Razvaljaj ga na debelino 1 cm in razreži na 15 kvadratkov. Operi sadje in mu odvzemi koščico. Nato vloži v sadeže sladkorček, sadeže...
Češpljeva kaša
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSuhe češplje operemo in nato skuhamo v slani vodi. Dodamo kašo. Ko se zmehča, jo vložimo v jedilno posodo in zabelimo z drobtinami, popraženimi na maslu. Po želji kašo posujemo s sladkorjem.
Češki cmoki
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKvas zmešamo z mlačno vodo, ter takoj zamesimo testo iz moke, jajca in kvasa z vodo. Testo pustimo vzhajati 1 uro, nato oblikujemo cmoke in jih zopet nekaj časa vzhajamo. Polagamo jih...
Češki cmoki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netStare žemlje ali toast narežemo na majhne kocke. Če uporabimo toast iz zamrzovalnika, se zelo lepo reže. Na drobne koščke zrežemo čebulo. Na 2 žlicah margarine prepražimo kocke kruha...
Češpljevi cmoki
Zavrejes mleko in margarino, dodas moko in zakuhas gosto testo. V nekoliko ohlajeno vmesas drobno naribani jabolki, premesas in pustis stati pribl.1 uro. Nato testo se enkrat pregnetes,...
Češpljeva mlečna juha (čvečkova župa)
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV 2 dl vrelega kropa damo kuhati češplje, sladkamo po okusu, vre naj cca. 3 minute, nato dolijemo mleko. Ko juha zavre, ob mešanju vanjo zakuhamo sukance (obrošeno testo). Juho večkrat...
Češpljeva pita
Iz sestavin za testo zamesimo gladko testo in ga z rokami enakomerno razvlečemo na pomaščenem, velikem pekaču (40 x 30 cm). Skuto, kislo smetano, sadni jogurt in med zmešamo v gladko...
Sojini cmoki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSkuto zdrobimo z vilicami, dodamo stepeni jajci, sol, poper in pšenični zdrob. Vse dobro premešamo, po želji dodamo drobnjak ali muškatni orešek. Mešanico pustimo počivati pol ure....
Jetrni cmoki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNastrgaj jetra ter dodaj stepena rumenjaka in mast. Dodaj drobtine, peteršilj in začimbe. Vmešaj beljakov sneg in zmešaj. Masa naj stoji nekaj časa, da se drobtine prepojijo. Z žličko...
Zeleni kruhovi cmoki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŽemlje namočimo v mleku (ali vodi). Ko se prepojijo, jih odstranimo iz tekočine in jih močno ožmemo. V skledi močno pregnetemo žemlje, ki smo jim dodali jajci, sol, poper, kuhano in...