Porova pita
Zmešamo toplo vodo in kvas in ga zlijemo v pirino moko. Dodamo vse sestavine za testo (maslo, sol in mleko) in pustimo počivati pol ure. Razvaljemo testo in ga položimo v model, nato...
Zelenjavna pita
Testo: Moko, sol in maslo zmešamo z dodano vodo. Testo gnetemo, da postane kompaktno in krhko. Testo naj na hladnem počiva vsaj 30 minut, nato ga razvaljamo in položimo v namazan pekač.Pečemo...
Borovničeva pita
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV skledi zmešamo jajce, sladkor, skuto in borovnice. Testo razvaljamo na kvadrat velikosti približno 30x30 cm. Na eni polovici testa z nožem ali kolescem naredimo zareze v mrežastem...
Paradižnikova pita
Predjedi - www.kulinarika.netListnato testo - najbolje že pripravljeno, okrogle oblike, ki se ga lahko dobi v bolje založenih trgovinah (in v tujini), skupaj s papirjem, v katerem je ponavadi embaliran, razprostremo...
Hruškova pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko, sladkor, sol, rumenjaka in jogurt zmešamo v mehko kroglo, jo pomokamo in naj počiva na hladnem. Medtem olupimo hruške, jih narežemo na rezine in počasi pokuhamo v rdečem vinu...
Čokoslastna pita
Sladice in peciva - www.presno.siVse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Dateljne in agavin sirup mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso, vmešamo še ostale sestavine. Osnovo oblikujemo v pito premera 20 cm. Po...
Gozdna pita
Maslo mešamo z rumenjaki in sladkorjem, dodamo moko in mleko ter zamesimo krhko testo. Testo naj pol ure počiva v hladilniku, nato ga razpotegnemo na okroglem pekaču in pečemo 15 minut....
Pita z jagodičevjem
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Listnato testo razvaljamo in ga položimo na pekač za pito, naredimo tudi rob. Skuto, rumenjak, škrob in zdrobljen marcipan zmešamo in premažemo po testu....
Karamelna pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin za testo ugnetemo testo in ga damo za pol ure v hladilnik. Testo razdelimo na 4 dele. Vsakega posebej razvaljamo na pravokotnik debeline pol cm. Pečemo na papirju za peko,...
Marelična pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo krhko testo in ga damo v hladilnik za ? ure. Razvaljamo ga na pomokani deski in z njim obložimo okrogel model. Prekrijemo z alu-folijo in obtežimo, da obdrži obliko. Po 15 minutah...