Pizza
Ostale jedi - www.kulinarika.netTesto zamesimo (v moko naredimo luknjo, vanjo damo jajce, sol, sladkor, kvas, raztopljen v mleku, vse zmešamo v gladko maso), pustimo vzhajati. Pekač naoljimo, razvlečemo vzhajano testo....
Pizza burek
Ostale jedi - www.kulinarika.netPekač namastimo z oljem in prekrijemo s plastjo testa, katerega rahlo premažemo z oljem in to še dvakrat ponovimo. Paradižnikov pire zmešamo s soljo, poprom in origanom ter rahlo premažemo...
Milanska rižota (2.)
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŽafraniko za par minut natopimo v čisto malo vroče vode. Čebulo bledo prepražimo na maslu, dodamo riž, premešamo in počakamo, da vsrka maščobo. Zalijemo z vinom in natopljenimi žafranovimi...
Milanski špageti
Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, korenček in zeleno, nato dodamo še koščke slanine in popečemo. Zalijemo z vinom, ko to izpari pa dodamo še inčuna ter koščke paradižnika. Solimo...
Mesne kroglice iz pečice
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse sestavine za kroglice zmešamo skupaj, da dobimo kompaktno maso (če je premehka, dodamo še malo drobtin, če je pretrda, dodamo kanček vode) in kar z rokami oblikujemo kroglice velikosti...
Krompirjeva pizza
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir najprej skuhamo v olupkih. Ko je kuhan, ga olupimo in narežemo na tanke rezine. Zlagamo ga v rahlo pomaščen pekač. Pokrijemo ga s šunko ali še bolje s prešano slanino in potresemo...
Špageti z milansko omako
Na maslu prepražimo čebulo, korenček in zeleno. Dodamo slanino in počakamo, da postekleni.Zalijemo z vinom. Ko izpari, dodamo sardelne fileje in paradižnik.Omako pokuhamo, da se primerno...
Omaka Bolognese po moje
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, ko postekleni, ji dodamo še ostalo zelenjavo (koruza, grah, korenček, paradižnik in česen) ter še malo popražimo. Dodamo mleto meso in med mešanjem dušimo,...
Pizza svaljki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPire krompir ali skuto zmešamo s cca. 2 jajci, dodamo žličko soli in ob gnetenju postopoma dodajamo toliko moke, da se nam testo ne prijema več na roke. Testo razvaljamo 3 mm na debelo...
Pizza
V posodico damo polovico kvasa, žličko moke, žličko sladkorja in prelijemo z mlačnim mlekom ali vodo. Pustimo par minut. Nato zlijemo v posodo, v katero smo dali moko, sol in maslo(ali...