Malo za hec zrezki
Glavne jedi - www.kulinarika.netSestavine za omako zmešamo. Zrezke solimo in jih damo na žar, nato jih polijemo s tržaško omako. Serviramo tople.
Začinjene jagnječje zarebrnice
Še v hrbtu povezane (nenarezane) jagnječje zarebrnice posolite in popoprajte. Popecite na vročem olju. Dobro zmešajte kruh, drobnjak, peteršilj, rožmarin in timijan. Površino zarebrnic...
Hitro meso s krompirjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netV ponev vlijemo malo olja in dodamo svinjino, ki smo jo pred tem začinili z vegeto in poprom. Meso na hitro popečemo in dodamo na tenko narezan krompir. Zalijemo z malo vode, potresemo...
Začinjeno oljčno olje
V steklenico damo 3 stroke olupljenega in strtega česna, vejico rožmarina, 5 feferončkov in vse skupaj zalijemo z oljčnim oljem.
Začinjeni kis
Omake in namazi - www.kulinarika.netVse sestavine sesekljamo in jih zmešamo z vinskim kisom. Pustimo stati dva tedna, če želimo, lahko precedimo, lahko pa uporabljamo kis z vsemi obstoječimi začimbami.
Zelenjavno mesna mavrica
Glavne jedi - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo na poljubne oblike, damo v pekač, nanjo položimo meso, začinimo po okusu, dodamo olje. Nato pokrijemo s folijo in pečemo na 150 stopinjah približno 3 ure. Važno je,...
Solata iz začinjenih oliv
Solate - www.mojirecepti.comIzberemo izkoščičene olive, jih operemo pod vodo in osušimo. Na rahlo jih potolčemo s kladivom za meso. Česen olupimo in ga prav tako potolčemo s kladivom za meso. V posodo damo olive...
Svinjski kare v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netKareje malo potolčemo, jih nasolimo in popopramo. Na vroči masti jih prepečemo po obeh straneh, potem jih preložimo na krožnik. Na preostali maščobi prepražimo čebulo, jo pomokamo in...
Juditina pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso premažemo z gorčico in sesekljanim česnom ter ga pečemo dobro uro. Med peko ga polivamo s pivom. Vroče pečeno meso narežemo na kolobarje in ga solimo. Ponudimo ga z dušenim kislim...
Kislo zelje za začetnike II
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa maščobi prepražimo nasekljan česen, dodamo kislo zelje ter na kockice narezani mastni del zrezkov, dušimo približno 15 minut, dodamo malo vode in dušimo še 10 minut, dokler voda...