Jogurtov kolač (enostavni)
Vse sestavine zmešamo. Nato to zmes damo v pekač, ki ga prej namažemo z margarino in posujemo z drobtinami. Pečemo 25 - 35 minut pri 180 - 190 stopinjah.
Jabolčni namaz s kokosom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJabolki operemo, narežemo na majhne koščke, skuhamo in odcedimo ter jih naložimo v sekljalnik. Dodamo kokos in zmeljemo. Naložimo v skledice in postrežemo.
Koruzno pecivo
Vse sestavine zmešamo in v dobljeno maso dodamo sadje, ki ga imamo. Pečemo pri 200 stopinjah pol ure oz. da pecivo porumeni in dobi lepo skorjico. Če nismo prepričani, da je pecivo...
Zelo dobre jabolčne rezine
Kilogram olupljenih in narezanih ali naribanih jabolk z malo sladkorja podušimo, da se razpustijo in tekočina povre. Odišavimo s cimetom in vanilinim sladkorjem. Z mešalcem dobro zmešamo...
Jabolčni frape z medom
Jabolke razrežite na četrtine in odstranite peščevje. Vse sestavine dajte v namizni mešalnik in zmiksajte. Dobljen frape vlijte v kozarce in postrezite ohlajenega.
Jabolčna solata s korenčkom
Jabolka operite in narežite na kockice, prelijte z limoninim sokom, da ne porjavijo. Dodajte nastrgan korenček, rozine (ki jih lahko tudi namočite) in narezane lešnike, ki ste jih pred...
Kavbojski zavitek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo zmešamo skupaj. Potem pekač obložimo s papirjem za peko. Polovico testa damo na peki papir, pogladimo, dodamo naribana jabolka, ki smo jim dodali cimet. Jabolka...
Munchmallow
Sladkor, vanilijev sladkor ter rumenjake penasto zmešamo, počasi dodamo olje, mleko ter moko, pomešano s pecilnim praškom. Vse skupaj vlijemo v pekač in pečemo približno 35 minut na...
Hitra jabolčna pita
Jajca razdelimo na beljak in rumenjak. Beljak lepo zmiksamo in med miksanjem počasi vmešavamo sladkor, ko dobimo gosto maso, vmešamo še rumenjak in lepo vse skupaj zmiksamo, dodamo...
Biskvitne jabolčne rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOlupljena in narezana jabolka z malo sladkorja dušimo, da se jabolka razpustijo in tekočina povre. Odišavimo jih s cimetom in vanilijevim sladkorjem ter pustimo, da se dobro ohladijo....