Piščanec po iransko
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa razrežemo na manjše koščke (1x2cm). Čebulo sesekljamo na drobno in jo zarumenimo na olivnem olju, dodamo koščke mesa in mešamo toliko časa, da meso postane belo. Dodamo...
Piščanec v čebulni omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca zapečemo na maščobi in ga damo iz posode. Dodamo na drobno nasekljano čebulo in dušimo par minutk, nato vrnemo piščanca v posodo, dodamo kocki, sol, poper ter limonino lupino....
Piščanec z limonino skorjico
Priprava limonine skorijce: Limono operemo pod tekočo vodo, osušimo in naribamo. Mandljeve lističe grobo sesekljamo in zmešamo z limonino lupinico, dodamo zelišča in vse skupaj primešamo...
Nadevani piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca prerežemo in odstranimo kosti. Na maščobi opražimo čebulo in drobno narezana jetra in dušimo. Dodamo zeleno in pražimo naprej. S stolčenimi jajci prelijemo kruh. Nadevu dodamo...
Nadevan piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščenega piščanca operemo in posušimo. Solimo ga in popramo. Piščančja jetrca grobo narežemo in jih sotiramo na malo masla. Čebulo olupimo, narežemo na drobne kockice in jo pražimo...
Mariniran piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso razrežemo na manjše kose po želji. Zmešamo sestavine za marinado, ki jo namažemo po piščancu po celi površini. Meso zapremo v posodo in ga čez noč pustimo marinirati. Naslednji...
Piščanec z rožmarinom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščanca očistimo in osušimo. Rožmarin operemo, sušimo, odtrgamo iglice in jih drobno nasekljamo. Piščanca znotraj in zunaj natremo s soljo, poprom in rožmarinom. Pečico ogrejemo na...
Piščanec po Iransko
Glavne jedi - www.ringaraja.netČebulo sesekljaš na drobno in jo zarumeniš na žlici olivnega olja. Piščančji file razrežeš na kocke (cca 2cm x 2 cm) in jih daš na zarumenelo čebulo in mešaš, da se meso popolnoma obarva...
Jesenski piščanec po kraško
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančje zrezke solimo, popramo in pokapljamo z limoninim sokom in olivnim oljem. Zrezke nato na hitro popečemo na olivnem olju, nato jih poberemo iz kozice. Na maščobi na kateri so...
Piščanec v parmezanovi skorjici
Iz piščančjega fileja najprej naredimo zrezke, jih začinimo in pomakamo v razžvrkljano jajce, nato pa še v mešanico drobtin in parmezana. V ponev damo olje, segrejemo in ocvremo piščančje...