Gorgonzolni namaz z orehi
V kozico damo gorgonzolo in približno 1 dcl smetane ter segrevamo, dokler se gorgonzola ne stopi. Nato ohladimo. V skledi stepemo preostanek smetane in primešamo ohlajeni masi. Na koncu...
Omaka iz suhih češpelj
Omake in namazi - www.kulinarika.netPrav na mehko skuhamo prunile, jih odcedimo (vodo prihranimo) in zmeljemo s paličnim mešalnikom (če želite, jih lahko tudi drobno sesekljate z nožem). Iz masla in moke napravimo svetlo...
Medena omaka za sadje
Omake in namazi - www.mojirecepti.comJogurt damo v skledo in ga premešamo. Vmešamo še med. Skupaj s medeno omako postrežemo na koščke narezano sadje, ki ga potem pomakamo v omako.
Medene rezine
Moko presejemo s pecilnim praškom, dodamo sladkor in med, cimet, limonino lupinico, prilijemo mleko ter dodamo zdrobljena orehova jedrca. Vse skupaj dobro premešamo in pognetemo v testo....
Medica
več kot 45 minut - www.KajNajSkuham.comZavremo vodo ter dodamo limonino lupino, cimet in klinčke. Ohladimo na 30-40 stopinj C, dodamo med in malo premešamo. Dodamo še rum in žganje ter mešamo toliko časa, da se med popolnoma...
Ingverjev čaj
15-30minut - www.KajNajSkuham.comVodo zavremo, vanjo damo nariban ingver in kuhamo 10 minut. Čaj nato precedimo in dodamo 5 žlic medu in iztisnjen sok polovice pomaranče.
Amarena - sladki preliv
Omake in namazi - www.kulinarika.netVodo s sladkorjem zavremo, dodamo višnje in kuhamo še 1 - 2 minuti, na koncu dodamo še limonin sok. Še vroče nalijemo v kozarce in dobro zapremo.
Gorčično medeni preliv
Omake in namazi - www.mojirecepti.comV posodici zmešamo sok granatnega jabolka, kis, limonin sok, naribano limonino lupinico, med in gorčico. Prilijemo še olje in dodamo sol in poper.
Tatarska omaka po moje
V multipraktik ubijemo jajce, dodamo sol, poper, limonin sok in gorčico. Z najvišjo hitrostjo mešamo. Nato zelo počasi vlivamo (ampak res zelo počasi) olje. Ko se zmes zgosti, smo dobili...
Medeni piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netKose piščančjega mesa nasolimo, začinimo z majaronom in timijanom ter pustimo stati cca. 1 uro. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač naoljimo, vanj naložimo bedra in jih premažemo...