Novoletne sarme
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso in slanino na čebuli in olju malo prepražimo, dodamo skodelico riža, jajce, strok strtega česna, solimo, popramo, dodamo malo majarona in mlete paprike ter dobro premešamo....
Novoletna arašidova rebrca
Penasto zmešamo maslo, sladkor, vanilin in postopoma dodajamo moko. Testo enakomerno porazdelimo po namaščenem ali s peki papirjem obloženem pekaču in pečemo 12 minut pri 180 stopinjah....
Novoletni koktail
Napitki - www.kulinarika.netKivije in grenivko olupimo in zmeljemo. V dvolitrskem (ali večjem) vrču zmešamo mošt in Ace sok. Dodamo zmlete kivije in grenivko ter premešamo. Pustimo stati pol dneva, nato postrežemo.
Novoletni pujski
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko presejemo v skledo in na sredo stresemo zdrobljen kvas z malo moke, sladkorja in mleka ter vse skupaj zmešamo v kvasec. Pustimo vzhajati 15 minut, nato pa preostali sladkor, razpuščeno...
Novoletni keksi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKo se piškoti shladijo stopimo čokolado. Piškote pomočimo vanjo tako, da so celi čokoladni. Nato še na ne strjeno čokolado posipamo mrvice, na druge pa kokos.
Novoletni punč
Vse skupaj zavremo in nato precedimo. Pijemo toplo.
Novoletna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake vtepemo v sneg in postopoma dodajamo sladkor. Dodamo moko, pecilni prašek in kokos. Če se zgodi, da je masa pregosta, lahko dodamo malo mleka in še kokosa, da dobimo želeno...
"Novoletni" losos
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netČe je file lososa debel, ga lahko narežemo na kose. File lososa mariniramo vsaj pol dneva v marinadi iz česna, olivnega olja, soli in popra ter limoninega soka (razmerje olivnega olja...
Novoletno pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVsaj toliko piškotov se pri nas vsako leto naredi v zadnjem tednu decembra :) Ker imamo te dni veliko obiskov, jih precej hitro zmanjka :) Za tiste, ki bi se radi lotili peke katerih...
Arašidov namaz
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV mešalniku zmešamo arašide in nutelo, dodamo še mleko in močno zmešamo. Uporablja se kot namaz na kruhu.