Beluši z jajci
Mehki del belušev očistimo, trdi del zavržemo. Na oljčnem olju jih skupaj z na kocke narezanim pršutom prepražimo in dodamo razžvrkljano jajce. Ko se jajce zapeče je jed končana. Solimo...
Musaka Tedy
Glavne jedi - www.kulinarika.netOlupimo krompir in ga narežemo na tanke lističe. Do polovice ga skuhamo v osoljeni vodi (jaz sem dala pol vode in pol mleka... krompir je bolj sočen). Medtem na olivnem olju prepražimo...
Lahka fritaja s šparglji
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Na rezalni deski razrežemo šparglje na koščke dolžine 1-2 cm in segrejemo olje v ponvi. 2. V ponev stresemo narezane šparglje in jih rahlo popečemo, dokler ne zadiši. 3. Enakomerno...
Fritaja z gobami
Predjedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, dodamo očiščene in na 2-3 cm narezane šparglje. Dušimo, da se šparglji zmehčajo, dodamo narezano slanino in gobe ter še nekaj časa dušimo. Ko voda popolnoma...
Musaka s špinačo
Glavne jedi - www.kulinarika.netRiž skuhamo v slani vodi. Dodamo drobnjak, sol, vegeto, poper in strt česen. Počasi vmešamo odmrznjeno in ožeto špinačo. Če smo uporabili svežo, jo na grobo narežemo in malo popražimo...
Krompirjeva musaka
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo prepražimo na malo olja, da postekleni. Dodamo meso, strt česen, vegeto in začimbe po okusu. Počasi dušimo v zaprti posodi 20 min. Večkrat tudi pomešamo, da meso ne ostane grudasto....
Vegetarijanska musaka
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir in korenje očistimo in narežemo. Blitvo malo pokuhamo v slani vodi, odlijemo, nasekljamo. Na stopljenem maslu popražimo blitvo in zalijemo z mlekom. V to dodamo malo kisle smetane,...
Fritaja s šparglji
Sveže šparglje operemo in olupimo stebla. Očiščene divje šparglje ni potrebno predhodno prekuhavati, debelejše in gojene pa za nekaj minut pokuhamo v nesoljeni vreli vodi. Lahko jih...
Šparglji na žaru
Šparglje operemo in osušimo, odrežemo spodnje, olesenele dele, jih ovijemo s slanino in popečemo na žaru. Vmes jih obrnemo, da so popečeni iz vseh strani. Pečemo jih približno 10 minut....
Rezanci z divjimi šparglji
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠparglje nalomimo do trdega dela. Trdih delov ne zavržemo - iz njih lahko pripravimo juho ali osnovo za zalivanje rižot. Na olivnem olju popečemo na koščke narezano panceto ali pršut,...