Jota
Enolončnice - www.kulinarika.netPrebran, opran in čez noč namočen fižol kuhamo skupaj s svinjskimi rebri. Ko je oboje na pol mehko, dodamo na koščke narezan krompir, ki se lahko razkuha. V drugem loncu kuhamo zelje...
Jota
Enolončnice - web-kulinarika.siPosebej kuhamo zelje, fižol in krompir. Skupaj s krompirjem kuhamo tudi suho slanino ali košček mesa kraškega pršuta. Ko je skuhano, zmešamo vse skupaj in po potrebi še zalijemo. Na...
jota
predpriprava Fižol čez noč namočimo v hladni vodi. priprava Naslednji dan fižol v isti vodi pristavimo, zavremo in skuhamo do tričetrt. Kislo zelje (gl. nadomestek, različice) stresemo...
Jota II
Enolončnice - www.kulinarika.netSkuhaj kislo zelje in kislo repo s prekajenim mesom. Stopi slanino, dodaj čebulo in moko ter ju popeci, prilij vodo. Dodaj fižol, kislo zelje in repo. Zmešaj in dolij vodo. Primešaj...
jota s krompirjem
priprava Kislo zelje (gl. nasveti), slanino in lovorov(a) list(a) stresemo v lonec. Prilijemo toliko vode, da prekrije sestavine, zavremo in kuhljamo kakih 45 minut; gl. opozorila....
Jota po Vipavsko
Enolončnice - www.kulinarika.netRebra rahlo opečemo na oljčnem olju ter dodamo grobo narezan česen. Malo prepražimo, da česen zadiši ter dodamo oprano kislo repo, zalijemo z vodo, da pokrije repo in rebra ter kuhamo....
Moja jota enolončnica
Zelje in olupljen krompir damo v večji lonec in zalijemo s toliko vode, da dobro pokrije zelenjavo. Če je krompir večji, ga samo razpolovimo, manjšega pa pustimo kar celega. Ko voda...
Jota - vegi
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol namočimo in skuhamo v zadostni količini vode. Posebej skuhamo zelje in krompir, ki ga zmečkamo, ne preveč na drobno. Jaz kuham zelje in krompir kar skupaj. Skupaj zmešamo zelje/repo,...
Jota III
Enolončnice - www.kulinarika.netV enem loncu skuhamo zelje, v drugem pa fižol s prekajenim mesom. Ko je kuhano, dodamo k zelju fižol in vodo v kateri se je kuhal. Po okusu solimo in dodamo paradižnikovo mezgo. Na...
Jota
Zelje, rebrca in jušno kocko zalijemo s 3 l vode in damo na ogenj. Krompir olupimo, zrežemo na manjše kose in posebej skuhamo. Ko je kuhan ga pretlačimo in dodamo zelju. Isto naredimo...