Tajska solata
Ostale jedi - www.kulinarika.netOčistimo in narežemo škampe, svinino narežemo na koščke, mladi čebuli na kolobarčke, vodne kostanje na drobne kockice, stlačimo česen. Dodamo svinino in škampe in mešamo, da sta sestavini...
Pad Thai (praženi rezanci po tajsko)
Ostale jedi - www.kulinarika.netRezance pripravimo po navodilu na embalaži. Če jih je potrebno skuhati, jih na koncu ne odlijemo, ampak pustimo v vodi, da se ne zlepijo. V voku segrejemo olje. Popražimo skupaj drobno...
Tajska piščančja juha
Ostale jedi - www.kulinarika.netIngver in limonsko travo narežemo. V piščančjo juho damo ingver, limonsko travo in čili ter zavremo in pustimo na zelo majhnem ognju pol ure, da se izlužijo okusi. Precedimo ter ingver,...
Pečen riž po tajsko
Ostale jedi - www.kulinarika.netRiž damo na cedilko in ga pod tekočo vodo tako dolgo izpiramo, da je voda povsem bistra. Potem ga damo v posodo, zalijemo s toliko vode, da je gladina okoli tri cm nad rižem, prilijemo...
Tom Yam tajska juha
Ostale jedi - www.kulinarika.netKokosovo olje vlijemo v vok, če ga nimamo, lahko v kozici popražimo Tom Yam mezgo in dodamo škampe. Premešamo, da se malo vse skupaj popraži in zalijemo z vrelo vodo (približno 1/2...
Rdeči tajski curry (začimbna pasta)
Pekoče rdeče čilije ali feferone, ki smo jih odmerili (ali pa se jih bomo nekoč naučili odmeriti) tako, da njihova pekočina ustreza našemu okusu, operemo, očistimo in otrebimo semen....
Tajski karijev riž v voku
Ostale jedi - www.kulinarika.netRiž skuhamo najmanj 2 uri prej ali prejšnji večer, da se ohladi. Skupaj zmešamo sezamovo olje, jajci in pol žličke soli. Meso razrežemo na majhne koščke (1 cm približno). Močno segrejemo...
riževa solata s kozicami po japonsko
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava 3 decilitre vode pristavimo in zavremo, vodo posolimo. Riž oprhamo pod hladno tekočo vodo, odcedimo in stresemo v krop. Pokritega počasi kuhljamo 10 minut, da voda izhlapi....
solata Allegro
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava V ozkem loncu pristavimo vodo za kuhanje belušev. V manjši posodi pristavimo vodo za kuhanje škampov; posolimo. V vrelo vodo stresemo škampove repke, ki jih počasi kuhamo...
Tajska sladko-pekoča čili omaka
Ostale jedi - www.kulinarika.netNajprej na drobno nasekljamo (oz. zmeljemo v multipraktiku) česen in čili. Seveda prej preverimo, kako pekoč je čili, da kasneje omaka ne bo premočna. V kozico vlijemo vodo, kis ter...