Gaspačo
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comKruh narežemo na kocke in prelijemo s pol paradižnikovega soka. Paradižnik in kumaro olupimo, kumari še odstranimo semena (paradižnike bomo laže olupili, če jih najprej poparimo s kropom)....
gaspačo II
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupredpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. V manjšem lončku pristavimo vodo za kuhanje jajca; posolimo. 2 rezini kruha položimo na plitev krožnik in prelijemo...
gaspačo z avokadovo omako
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižnik za 20 sekund položimo v krop. Nato ga odcedimo, olupimo, razsemenimo in grobo sesekljamo. Papriko...
Gaspačo ali hladna paradižnikova juha
Juhe in zakuhe - www.viva.siZelenjavo nasekljajte in vse sestavine razen paradižnikovega koncentrata in olivnega olja zmešajte v mešalniku. Primešajte še preostali dve sestavini in juho vsaj dve uri pustite v...
gaspačo z rukolo
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupredpriprava Piščančjo osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Rukolo preberemo, operemo in odcedimo. priprava V ponvi segrejemo olivno olje, na katerega stresemo dve tretjini...
pikantna pretlačena jagodna juha
priprava Jagode oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo; odcejene očistimo. S kruha obrežemo skorjo, potem pa ga z vsemi drugimi sestavinami stresemo v mešalno posodo električnega...
Ribja juha
Temeljito očistite in operite ribo. Obrišite, narežite na kose in nakapajte z limoninim sokom. Z oprane pomaranče olupite samo zgornji, oranžni sloj skorje. Režite v obliki trakcev....
Gazpacho - španska mrzla zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - web-kulinarika.siV 8 dl vode damo Vegeto, prekuhamo in ohladimo. Kruh narežemo na koščke in namočimo z nekoliko pripravljene Vegetine juhe. Olupimo papriko, kumaro, čebulo in paradižnik narežemo na...
Polnovredni sendvič
Ostale jedi - www.kulinarika.netKruh popečemo v toasterju. Medtem ocvremo jajce. Na 1 kos kruha najprej namažemo sirni namaz, nanj položimo pršut in po vrhu še jajce. Drugi kos kruha položimo na prvega in dober tek.
Hladna paradižnikova juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netVse sestavine stresemo v mešalnik, zalijemo z vodo in jih dobro zmeljemo. Juho zlijemo v majhne jušne posode. Postavimo jih v hladilnik in juho hladimo 5 do 7 ur. Dobro ohlajeno juho...