jajčna rolada z rukolinim pestom
predpriprava Rukolin pesto. Zbrinc drobno nastrgamo. Rukolo preberemo, operemo in dobro odcedimo. Nato jo v možnarju stremo. Primešamo nariban sir in olivno olje. Mocarelo odcedimo...
bučkin karpačo II
priprava Rukolo očistimo, operemo in dobro odcedimo. Parmezan nastrgamo na tanke lističe. serviranje Suho rukolo stresemo na krožnik, nanjo pa položimo bučkine rezine. Vse skupaj potresemo...
brancinov karpačo
predpriprava Povsem svež brancinov file operemo in posušimo. Nato natančno odstranimo vse koščice; kožo pustimo. Pinjole v suhi ponvi počasi zlato rumeno prepražimo. Rukolo očistimo...
fuži z mlado zelenjavo in rukolinim pestom
predpriprava V lončku pristavimo vodo za blanširanje mandljev. Bučke, korenček, beluše in šalotko očistimo ter narežemo na kolesca ali/in kockice. Rukolin pesto. Mandljeva jedrca stresemo...
bučkin karpačo
priprava Čili drobno zdrobimo, potem pa ga v lončku pristavimo z medom in kisom. Zavremo in kuhamo 2 do 3 minute, da dobimo zgoščeno omako. Omako posolimo. Bučke očistimo in nastrgamo...
bučkin karpačo s paradižnikom in črnimi olivami
priprava Bučke očistimo in podolžno narežemo na tanke rezine; gl. triki. Pinjole v suhi ponvi počasi zlato rumeno prepražimo. Paradižnik očistimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo...
Bučkin karpačo
Predjedi - www.kulinarika.netBučke operemo in na salamoreznico tanko narežemo (da so rezine skoraj prozorne). Zlagamo jih na pladenj. Paradižnik namočimo v vrelo vodo, ga olupimo in s prsti razdrobimo po bučkah....
pekoč brancinov karpačo s češnjevci
priprava Brancina filiramo; gl. opombe. Brancinov file s kožo navzdol položimo na delovno površino. Z dolgim, ostrim nožem po vsej dolžini narežemo čim tanjše rezine. Čilije zdrobimo....
Bučkin carpaccio z gamberi
Operemo rukolo, na mesoreznico na tanko (1 mm) narežemo bučko in jo po želji zložimo na posteljico rukole. Na oljčnem olju prepražimo gambere, dodamo sol, poper, rahlo zalijemo z jušno...
Karpačo iz bučk
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke operemo in zelo na tanko narežemo. Rukolo operemo in položimo na krožnik. Nanjo zložimo rezine bučk. Paradižnik operemo in narežemo na majhne kocke. Bučke solimo, popramo, pokapljamo...