korenčkova pita s skutinim testom
predpriprava Skutino testo. V skledi gladko razmešamo skuto, jajce in olje nevtralnega okusa. Na skuto presejemo moko s pecilnim praškom, dodamo sol in na hitro ugnetemo gladko testo....
kvašen korenčkov kolač
predpriprava Kvašeno testo. V skledi presejemo moko, na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, prilijemo 2 žlici mlačnega (gl. nasveti) mleka in potresemo z 2 žlicama moke iz...
artičokina pita
predpriprava Krhko testo. V skledo presejemo moko. Na sredi naredimo jamico, v katero stresemo sol in nalijemo 4 do 5 žlic hladne vode. Na moko na koščke zrežemo hladno maslo, potem...
Pomarančna pita
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodo stresemo moko, sol, 25g sladkorja in 100g masla. Dodamo še malo vode in gnetemo toliko časa, da dobimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo in za 1 uro shranimo v hladilnik....
Pita s skuto in špinačo
Ostale jedi - www.zenska.siPita s skuto in špinačo V ponvi segrej olje in prepraži čebulo in česen. Dodaj špinačo in vse skupaj duši 5 minut. Potem daj vse skupaj v cedilo in odcedi čim več tekočine. Ohladi....
čebulna pita
predpriprava Krhko testo. V skledo presejemo moko. Na sredi naredimo jamico, v katero stresemo sol in nalijemo 4 do 5 žlic hladne vode. Na moko na koščke zrežemo hladno maslo, potem...
Jabolčna "knäck" pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 200 stopinj. Najprej naredimo testo. Maslo stopimo v ponvi, dodamo ovsene kosmiče, moko ter sladkor. Zmešamo v maso (cca. 5 minut na zmernem ognju). Nato damo maso...
Pita s pinjolami
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi zgnetemo moko, sol, 25g sladkorja in maslo. Dodamo še malo vode. Testo nato zavijemo v folijo in za 1 uro shranimo v hladilniku. Nato ga razvaljamo in položimo na namaščen...
artičokina pita s skutinim testom
predpriprava Skutino testo. V skledi gladko razmešamo skuto, jajce in olje nevtralnega okusa. Na skuto presejemo moko s pecilnim praškom, dodamo sol in na hitro ugnetemo gladko testo....
Korenčkova juha s pirinimi žličniki
Na olivnem olju popražimo in malo podušimo narezano korenje, vsaj 5 minut, da korenček spusti svojo barvo, nato ga zalijemo z vročo vodo. Med tem pripravimo žličnike iz pirinega zdroba....