piščančja ragu juha
priprava Piščanji file očistimo in narežemo na manjše kocke. Jušno zelenjavo (gl. nasveti) očistimo in narežemo kakor piščanca. V posodi segrejemo olje in polovico masla. Na maščobi...
piščančji ragu s suhimi marelicami in mandlji
priprava Piščančji file očistimo in narežemo na kocke. Vino pristavimo in močno segrejemo. Marelice temeljito operemo, odcedimo in narežemo na drobne koščke. Prelijemo jih z vročim...
telečja ragu juha
priprava Teletino oprhamo pod tekočo hladno vodo in narežemo na manjše kocke. Jušno zelenjavo (gl. nasveti) očistimo in narežemo kakor meso. V posodi segrejemo olje in polovico masla....
smetanov piščančji ragu s pehtranovim rižem
predpriprava Na soncu posušene paradižnike (ne iz olja) zrežemo na koščke, potem pa jih prelijemo z malo mlačne vode. Piščančji file očistimo in zrežemo na kocke, ki jih blago pomokamo....
svinjski ragu z zelenjavo
priprava Čebulo in česen olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo s česnom. Meso narežemo na približno 2 centimetra velike...
telečji ragu v pečici
predpriprava Teletino narežemo na večje kocke. Panceto narežemo na kockice. Šalotko in česen olupimo in podolžno razpolovimo. Korenček očistimo in narežemo na kocke. priprava Pečico...
telečji ragu z bučkami
predpriprava Telečje stegno oprhamo pod tekočo vodo in dobro posušimo. Narežemo ga na tanke zrezke, te pa na približno 2 krat 2 centimetra velike koščke, ki jih popivnamo s papirnato...
goveji ragu s slanino, šalotko in šampinjoni
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 180° C. Govejo juho skupaj z rdečim vinom pristavimo in segrejemo. Slanino po širini narežemo na tanke trakove. Meso oprhamo pod tekočo mlačno vodo,...
gobov ragu
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Gobe očistimo. Glede na velikost jih narežemo na polovice, četrtine ali lističe. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi razpustimo 40 gramov masla, na katerem posteklenimo...
proso z zelenjavnim ragujem po provansalsko
priprava Jajčevec očistimo, podolžno razpolovimo in narežemo na rezine, ki jih stresemo v cedilo in posolimo. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Česen olupimo...