Ričet
Enolončnice - www.mojirecepti.comPrebran in opran ješprenj in fižol čez noč namočimo. Naslednji dan ju stresemo v lonec, dodamo prekajeno meso, lovorjev list in sol. Zalijemo z vodo in kuhamo 1 uro. Na olju prepražimo...
Ričet
Enolončnice - www.kulinarika.netZ mlačno vodo splaknjen ješprenj, meso, celo čebulo, v katero zabodemo klinček, ter olupljene stroke česna damo v lonec, prilijemo hladno vodo, previdno solimo, začinimo z lovorjevim...
Najhitrejši ričet
Količine ješprenja in krompirja namenoma nisem pisala, vzamemo približno enako količino vsakega! V ekonom lonec damo oplaknjen ješprenj, na majhne kocke narezan krompir in prav tako...
Ričet (Ješprenj)
Najprej damo v večji lonec kuhat rebrca, ki jih zalijemo z vodo, da so pokrita. Ko so napol kuhana, dodamo v lonec še ješprenj in fižol ter zalijemo z vodo. Po 15 minutah dodamo še...
ričet
predpriprava Suh fižol čez noč namočimo v hladni vodi; gl nadomestek. Ješprenj v cedilu splaknemo pod tekočo hladno vodo, potem pa ga za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Prekajeno meso...
ričet po starem
predpriprava Fižol čez noč namočimo v hladni vodi; gl. opombe in opozorila. priprava Fižol odcedimo, potem pa ga pristavimo v čisti goveju juhi, zavremo in skuhamo do mehkega; gl. opombe....
Ričet
marmelina.siRičet je stara slovenska jed iz ješprenja. Stari recept za pripravo jedi navaja ješprenj, zelenjavo in obrano kost, danes pa je ričet nekoliko bogatejši, in ga večina pripravlja z mesom...
Ričet - kmečki
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj namočimo v vodo in ga pustimo nekaj časa, najbolje čez noč. Prav tako moramo v vodo namočiti fižol, če je le - ta suh, svežega ni potrebno namakati. Prebran, opran ješprenj,...
Ješprenj - ričet s krompirjevo polento
Enolončnice - www.kulinarika.netStročnice dobro operemo in pustimo čez noč v vodi, da se namočijo. Vodo, v kateri so se stročnice namakale, odlijemo in natočimo svežo. Vode damo toliko, da za 5 cm prekrije stročnice....
preprost ričet
predpriprava Ješprenj preberemo, operemo pod tekočo hladno vodo, potem pa za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Suho meso dobro operemo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Jušno zelenjavo...