Krompirjevo mesna musaka
Glavne jedi - www.kulinarika.netOlupljen krompir skuhamo v slani vodi. Med tem čebulo sesekljamo, posolimo in prepražimo na olivnem olju, da zarumeni. Dodamo mleto meso in ga mešamo, da spremeni barvo, približno 10...
Krompirjeva musaka
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo prepražimo na malo olja, da postekleni. Dodamo meso, strt česen, vegeto in začimbe po okusu. Počasi dušimo v zaprti posodi 20 min. Večkrat tudi pomešamo, da meso ne ostane grudasto....
Krompirjeva musaka
Glavne jedi - web-kulinarika.siOlupljen krompir skuhamo v slani vodi. Kuhanega in ohlajenega narežemo na kolobarje. Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso, začimbe in pražimo 10 minut. Pekač namažemo z margarino....
krompirjeva musaka z bešamelom
priprava Krompir očistimo, olupimo in narežemo na približno 4 milimetre debela kolesca. Pristavimo ga v hladni vodi, zavremo in kuhamo 15 minut. Paradižnik blanširamo, olupimo razpolovimo,...
Krompirjeva musaka
Na olivnem olju najprej prepražimo čebulo. Ko postekleni ji dodamo mleto meso in med mešanjem pražimo približno 10 minut. Nato dodamo pelate, sol in poper, ter zalijemo z decilitrom...
Piščančja musaka
Glavne jedi - www.kuhajmo.comSesekljano čebulo prepražimo na olju. Polovico je damo v kozico za zelenjavo, polovico pa v kozico za riž. V prvo kozico damo drobno narezano meso ter dobro prepražimo. Solimo, dodamo...
Musaka
Čebulo olupimo, sesekljamo na drobno, damo na segreto olje v ponev, popražimo in solimo, da kristalizira, dodamo mleto meso in ga samo do polovice zdušimo, da se ne posuši, malo solimo,...
Krompirjeva musaka
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo, operemo in narežemo na tanke rezine. V osoljenem kropu jih kuhamo 4 min. Krompirjeve rezine nato prelijemo s hladno vodo in odcedimo. Čebulo in česen sesekljamo. Segrejemo...
Krompirjeva musaka
Glavne jedi - www.kuhajmo.comV celem kuhan krompir olupimo in narežemo na listke. Na maščobi zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo meso in ga nekoliko prepražimo, solimo, popramo in dodamo strt česen. Pekač, kozico...
"Musaka" z ohrovtom
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Ohrovt očistimo in narežemo na trakove ter ga blanširamo (kuhamo ga v hladni vodi do zavretja, izklopimo štedilnik in pustimo mogoče 5 minut v vroči vodi, nato vodo odlijemo). To...