Mesne polpete
Glavne jedi - www.kulinarika.netMesu dodamo vse sestavine in jih dobro zmešamo v gladko maso. Oblikujemo majhne polpete, ki jih nato povaljamo v krušnih drobtinah. Polpete dušimo na maslu v ponvi. Ponev mora biti...
Mesne polpete-bomba
Meso damo v skledo. Stari kruh narežemo na kocke in ga damo v mleko, da se zmehča. Nato ga ožmemo in damo v meso. Dodamo začinko in vse lepo vmešamo ter pustimo stati 10 minut. Iz mase...
Polpete
V skledi nadrobimo kruh, prelijemo ga z vodo toliko, da se namoči. Pustimo stati 10 minut, dobro odcedimo in pretlačimo. Meso, jajci, peteršilj, česen, ščepec vegete, poper in sol zmešamo....
gratinirane palačinke z mesnim nadevom
predpriprava Pikantno žvrkljano testo. V skledo presejemo moko. Dodamo jajca in ščepec soli ter premešamo. Med žvrkljanjem postopoma prilijemo mleko, povsem na koncu pa dodamo še 15...
Mesna štruca
Predjedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 190 stopinj. Na malo olja prepražimo čebulo, da se zmehča, dodamo papriko, česen, baziliko in timijan ter pražimo 10 minut. V skledi zmešamo meso, jajce, koruzo,...
mesne polpete
priprava Mleko pristavimo in zavremo. Toastu porežemo skorjice, sredico pa narežemo na kocke, ki jih prelijemo z vročim mlekom. Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo; šalotke...
Gratinirane bučke
Predjedi - web-kulinarika.siBučke operemo ter po dolžini prerežemo na polovico. Nato jih izdolbemo in meso fino sesekljamo. Nadev naredimo tako, da sesekljano čebulo prepražimo, dodamo mleto meso začinimo in dušimo....
paprika z mesnim nadevom in mocarelo
predpriprava Krompir operemo, pristavimo v hladni vodi in skuhamo do mehkega. Paprike podolžno razpolovimo in očistimo. Češnjevce očistimo in narežemo na četrtine. Beli del pora očistimo...
Gobove (jurčkove) polpete
Jurčke očistimo, operemo, osušimo in jih narežemo na šnite. Na maščobi spražimo čebulo, da porumeni in nato dodamo gobe in česen, solimo, poporamo in pražimo na močnem ognju, da sok,...
Mesno - zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo. Vse sestavine damo v lonec in prelijemo z mrzlo vodo. Zavremo na najmanjši plinski rinki domačega štedilnika, nato kuhamo eno uro in ohladimo do te mere, da je varno...