Jabolčni hren
Glavne jedi - www.ringaraja.netKis zredčimo z vodo, primešamo hren in vanj naribamo olupljena jabolka. Dodamo sladkor, sol in dobro premešamo.
Malinova marmelada
Ostale jedi - www.ringaraja.netZmečkane maline dobro zmiksamo in postopoma dodajamo sladkor. Z marmelado napolnimo majhne, pasterizirane kozarčke (od Frutka) in jih dobro zapremo s celofanom.Surova marmelada ni dolgo...
hruške v rdečem vinu
priprava V posodi pristavimo in zavremo vino s sladkorjem. Limonino lupino drobno naribamo, limono pa razpolovimo in ožamemo. Hruške olupimo, razpolovimo in razpečkamo. Vrelemu vinu...
slive v rdečem vinu
priprava V posodi pristavimo in zavremo vino s sladkorjem. Limonino lupino drobno nastrgamo, limono pa razpolovimo in ožamemo. Slive izkoščičimo. Vrelemu vinu dodamo 4 žličke limoninega...
Biskvit brez jajc in mleka
V posodo presejemo moko in zavitek pecilnega praška. Jabolka operemo, izpečkamo in fino naribamo da dobimo jabolčno kašo (cca15dag). Posebej zmešamo rjavi sladkor, vanilijev sladkor,...
Božični liker
15-30minut - www.KajNajSkuham.comJabolka operemo,narežemo na krhlje in odstranimo peščišče. Krhlje preložimo na pekač in damo v pečico za približno 15 minut, toliko, da so jabolka na pol pečena. Nato damo krhlje v...
Čokoladna polenta
Polenta (1:4) - 1 kozarec (2 dl) in 4 kozarci vode. Polento in kremo pripravimo po navodilih proizvajalca. Ko je polenta skuhana, vmešamo rjavi trsni sladkor po okusu in jo damo v pekač...
sadna solata z jagodičevjem in mandljevimi lističi
priprava Sladkor raztopimo v limoninem soku. Jagodičevje očistimo. Borovnice na hitro oprhamo pod tekočo hladno vodo, odcedimo in dobro posušimo na papirnatih kuhinjskih brisačah. Odcejeno...
polnovredne palačinke
priprava V skledo stresemo moko (gl. ideje), potem pa med mešanjem postopoma prilijemo toliko sojinega mleka, da dobimo primerno gosto testo. Dodamo sladkor (gl. opombe) in ščepec soli...
vkuhana omaka s pečenimi češnjevci
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo 2 litra vode. Češnjevce očistimo, stresemo v skledo in prelijemo z vrelo vodo. Po 15 sekundah jih odcedimo, olupimo, razpolovimo in razsemenimo....