Kmečka pica
Glavne jedi - www.kulinarika.netKvas razdrobimo v vodi skupaj z eno žličko sladkorja ter počakamo, da začnejo nastajati mehurčki na površini (cca. 5-10 minut, odvisno od temperature). Takrat dodamo še 1 žlico olja....
Pica testenine
V slani vodi skuhamo testenine in jih odcedimo. Medtem ko se testenine kuhajo na olju prepražimo čebulo in česen, ko to porumeni dodamo še na trakove narezano šunko in pustimo kakšno...
Pica kruhki
Sir, šunko, smetano in origano zmešamo skupaj, da dobimo lepo maso(ne pregosto, ne preredko), po potrebi lahko dodamo še malo smetane. Francosko štručko narežemo na koščke (ne predebele)...
Špinačna pica
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa razvaljano testo za pico naložimo nadev. Najprej namažemo s kečupom, čez potresemo z ementalerjem, obložimo s špinačo. Po vrhu obložimo z mozzarelo in potresemo z origanom oz. z...
Božanska pica
Ostale jedi - www.kulinarika.net1. Svež kvas zmešamo z vodo in sladkorjem. Mešanico pustimo stati na toplem 10 minut, da na površini nastanejo mehurčki. Nato vmešamo olje. 2. Moko in sol stresemo v večjo skledo. Če...
Potica pica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz kvasa, sladkorja in vode pripravimo kvasec. Moko presejemo v posodo, jo osolimo in dodamo origano. Na sredini naredimo jamico in vanjo zlijemo pripravljen kvasec ter pustimo nekaj...
Pica iz Hoferjevih artiklov
Glavne jedi - www.kulinarika.net3 lončke predpisane moke stresemo v posodo, kjer naredimo luknjo za kvas, ob straneh po moki raztresemo sol. Malo mlačnega mleka, zdrobljen kvas in žličko sladkorja zmešamo in počakamo,...
Pica s šparglji in artičokami
V skledo presejemo moko, dodamo zavitek suhega kvasa, žličko soli in žlico olja ter premešamo. Nato pa postopoma prilivamo mlačno vodo in pognetemo v testo. Ko je dovolj mehko in prožno,...
Paradižnikova omaka za pico
Pasirane pelate zlijemo v kozarec. Dodamo sol, poper, origano, olivno olje in po izbiri malo čebule. Vse skupaj prevremo in omaka je pripravljena.
Neapeljska pica
Glavne jedi - www.viva.siPečico segrejete na 220 º C. Česen strete, paradižnik olupite, in sicer ga za minuto ali dve potopite v vrelo vodo, tako da se lupina napne in jo potem z lahkoto odstranite. Narežete...