Nadevan piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščenega piščanca operemo in posušimo. Solimo ga in popramo. Piščančja jetrca grobo narežemo in jih sotiramo na malo masla. Čebulo olupimo, narežemo na drobne kockice in jo pražimo...
Piščančji file, nadevan z lešniki in sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netLešnike drobno zmeljemo, jih zmešamo s sirom, žlico kisle smetane, posolimo, popopramo in zalijemo z mlekom, dokler ne dobimo goste mase. Piščančje fileje prerežemo na polovici; napravimo...
Namaz iz posušenih paradižnikov
Predpriprava: posušene paradižnike čez noč namočimo v mrzli vodi ali prelite z vročo pustimo namakati približno 2 uri. Kapre razsolimo: splaknemo jih pod tekočo vodo, nato namočene...
Nadevan kruh
Ostale jedi - www.mojirecepti.comV posodo stresemo moko, ter dodamo pecilni prašek, sol, jajca, olje. Vse skupaj dobro premešamo. Prilijemo belo vino in popramo. Z mešalnikom mešamo testo toliko časa, da postane lepo...
Nadevan kunec
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maslu prepražimo na drobno sesekljano čebulo, dodamo na kockice narezano drobovino (srce, pljuča, ledvica, jetra), prepražimo, osolimo in popopramo. Dodamo na kocke narezan kruh,...
nadevan puran
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Suhe slive temeljito operemo, razkoščičimo, grobo sesekljamo in stresemo v manjšo skledo. Rozine in suhe marelice grobo sesekljamo in dodamo k slivam. Prelijemo s šerijem...
pesto s posušenim paradižnikom
priprava Posušene paradižnike odcedimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Izkoščičene olive grobo sesekljamo. Odcejene suhe paradižnike grobo sesekljamo. Sesekljane paradižnike, olive...
beli kruh z olivami in posušenim paradižnikom II
Sladice in peciva - www.gurman.eupriprava Kvašeno testo. Moko presejemo v skledo. Dodamo suhi kvas, sladkor, sol in timijan. V lončku do mlačnega segrejemo 2,5 decilitra vode in vino. Tekočino prilijemo na moko in...
Nadevan osličev file v testu
Kurkumov nadev: mleku dodamo 50 g masla, zavremo, solimo in vanj zakuhamo moko. Ko se masa med kuhanjem loči od posode, jo prestavimo v drugo posodo in jo ohlajamo. Še mlačni primešamo...
Nadevan slanik s panceto
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSlanike očistimo, jim odrežemo glave in odstranimo hrbtenico tako, da se oba fileja na hrbtni strani držita skupaj (v ribarnicah jih pogosto prodajajo že očiščene na opisani način)....