marinirana piščančja nabodalca z bučkami
predpriprava Piščančje fileje narežemo na približno 2,5 centimetra velike koščke, ki jih stresemo v skledo. Marinada. Mlade čebulice očistimo in drobno narežemo. Česen olupimo in grobo...
pekoči riževi rezanci z morsko žabo in šitakami
predpriprava V loncu pristavimo večjo količino vode za kuhanje riževih rezancev. Mandljeve palčke v suhi ponvici počasi zlato rumeno prepražimo. Čili podolžno razpolovimo, razsemenimo...
Ribji kebab
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV mešalnik damo olupljen ingver, limonino lupinico, limonin sok, kurkumo, česen, strt suh čili in sesekljano meto. Zmiksamo, nato prilijemo še jogurt. Fileje osliča narežemo na košče....
tunina nabodalca
predpriprava 8 lesenih nabodalc za 60 minut namočimo v hladno vodo. Tunino zrežemo na večje kocke. Ingver drobno naribamo; potrebujemo ga za 1 žlico. Poper drobno zmeljemo. Česen olupimo...
Testenine z morsko spako, kozicami, beluši in češnjevim paradižnikom
Pristavimo vodo za testenine. Ko voda zavre, solimo in damo kuhati testenine, medtem pa pripravimo omako: v ponvi na olivnem olju rahlo popražimo čebulo, narezano na lističe, in malo...
Poletna nabodalca
Predjedi - www.kulinarika.net1. Vso zelenjavo oplaknemo in osušimo. 2. Bučke narežemo na približno 0,5 cm debele kolobarje. V posodi zmešamo olivno olje, sol in dodamo pol pesti natrgane bazilike, premešamo, nato...
bučke in kozice v solati
predpriprava Kozice očistimo in temeljito posušimo. Čilija razpolovimo, očistimo in drobno sesekljamo; gl. opombe. Limetin lupinico drobno naribamo, limeti pa razpolovimo in ožamemo....
pekoča koromačeva enolončnica s filejem morske žabe
priprava Koromač očistimo; zelenje prihranimo. Nato ga podolžno razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo, razsemenimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in zrežemo na...
marinirana piščančja nabodalca z breskovo omako
priprava Česen olupimo in pretlačimo. Piščančji file narežemo na manjše koščke za nabodalca. Stresemo jih v skledo, dodamo med, sojino omako in pretlačen česen. Skledo pokrijemo s prozorno...
Tandoori piščanec
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščančjim nogam odstranimo kožo, jih razrežemo v sklepu, vsak del piščančje noge nekajkrat zarežemo do kosti. Piščančje meso v skledi solimo in pokapamo z limoninim sokom. Dobro premešamo,...