koromačeva rižota s škampi
30-45minut - www.gurman.eupredpriprava Škampe očistimo. Repke izluščimo iz oklepov, iz škampovih glav in oklepov pa pripravimo škampovo osnovo. Koromač očistimo in grobo sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno...
pekoči škampi v pečici
priprava Škampe podolžno razpolovimo in in očistimo. Pečico segrejemo na 220 °C in v njej segrejemo pekač. Škampe po prerezani strani potresemo z origanom in zdrobljenim čilijem...
škampi na žaru
priprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. Škampe temeljito očistimo in odcedimo. Škampe s hrbtno stranjo položimo na segret žar. Počasi jih pečemo...
lignji na žaru s čilijevo omako
Glavne jedi - www.gurman.eupriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. Lignje podolžno razpolovimo in očistimo. Po eni strani jih po površini plitvo zarežemo v obliki mreže. Med...
ražnjiči z mariniranimi kozicami in izbrano zelenjavo
predpriprava Glave kozic ločimo od trupov, te pa izluščimo in očistimo. Nato po 5 kozic vzporedno nataknemo na po 2 paličici. Čili razpolovimo, razsemenimo in drobno sesekljamo. V skledi...
pekoča juha z lepotkami in koromačem
priprava Koromač očistimo, razpolovimo in izrežemo trdo sredico; koromač drobno narežemo, zelene lističe prihranimo. Česen olupimo, 3 stroke drobno sesekljamo. Čili zdrobimo. Kruh narežemo...
mariniran piščanec in zelenjava na žaru
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Papriko operemo, razkosamo na četrtine in očistimo. Paradižnik operemo, očistimo in narežemo na približno centimeter debela kolesca. Čilija razpolovimo, razsemenimo, očistimo...
Žar omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netDrobno narežemo peteršilj in drobnjak, nasekljamo ali stremo česen ter zmešamo z ostalimi sestavinami.
marinirani škampi na žaru s tekilino majonezo
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Škampe temeljito očistimo, stresemo v skledo, pokapljamo z olivnim oljem in limonim sokom ter varčno začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Nežno premešamo, skledo pa...
bradačev file v koromačevi vinski omaki
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Ribe očistimo, operemo in filiramo; gl. nasveti. Fileje blago posolimo. Koromač očistimo in zrežemo na rezance. priprava V posodi pristavimo vodo za kuhanje koromača; posolimo....